Lucrarea unei profesoare din Caracal, care a susţinut Titularizarea la limba franceză, a fost anulată

Lucrarea unei candidate la Titularizare din Caracal, judeţul Olt, care a susţinut proba scrisă la limba şi literatura franceză, a fost anulată de comisia de corectare.


 Potrivit datelor remise de Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Olt, dintre cei 348 candidați care au susţinut proba scrisă, 107 au laut note între 1 și 4,99; 118 note între 5 și 6,99 şi 120 note între 7 și 9,99

 O lucrare a fost anulată, cea a candidatei din Caracal, care a susţinut proba scrisă la limba şi literatura franceză.

 Doi dascăli care au susţinut concursul de Titularizare în judeţul Olt au reuşit să ia nota maximă, potrivit rezultatelor afişate pe portalul dedicat al Ministerului Educaţiei.

 Potrivit sursei citate, este vorba despre o candidată din Scorniceşti, care a susţinut examenul scris la Limba Germană Modernă, şi despre o altă candidată din Podari, judeţul Dolj, care a susţinut în judeţul Olt examenul la Arte Vizuale (educaţie plastică, educaţie vizuală, educaţie artistică).

 În judeţul Olt s-au înscris pentru a susţine concursul 541 de persoane. La ora începerii examenului, 127 de candidaţi nu s-au mai prezentat în săli, iar alte 36 de persoane s-au retras. Una dintre acestea a invocat motive medicale, iar restul probleme personale.

 Pentru a se angaja pe perioada nedeterminată, candidaţii la Titularizare 2023 trebuie să obţină minimum nota 7 la examenul scris. Candidaţii care obţin minimum nota 5 se pot angaja pe perioada determinată, dacă existăa posturi disponibile, scoase la concurs.

 Cei nemulţumiţi de nota obţinută pot să depună contestaţii, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat scolar) în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv în data de 19 iulie, pana la ora 12.00.

 Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în data de 26 iulie.

 Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare in zilele de 27 si 28 iulie.