Liceul „Ioniţă Asan” din Caracal şi o grădiniţă din Găvăneşti, pe lista clădirilor cu risc seismic I. Copiii, relocaţi în alte imobile

Un liceu şi o grădiniţă din judeţul Olt se află pe lista unităţilor de învăţământ cu risc seismic I, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educației. Inspectoratul şcolar a decis relocarea elevilor care învaţă în aceste imobile.

Este vorba despre Liceul Teoretic „Ioniţă Asan” din Caracal şi de Grădiniţa cu Program Normal Broşteni din Găvăneşti.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, a declarat că elevii care frecventau cursurile în aceste imobile vor fi relocaţi.

„Am găsit soluţia, împreună cu conducerea liceului şi cu primarul Ion Doldurea. Se relochează copiii în imobile din curtea şcolii. Primăria municipiului Caracal făcuse un studiu şi a demarat un proiect de consolidare şi reabilitare. În schimb, la Broşteni sunt 11 copii, care se vor duce la şcoala de centru, în Găvăneşti”, a declarat Bărbulete.

Guvernul României are un program pentru consolidarea şi reabilitarea acestor imobile.

 „Ministerul Educației a solicitat conducerilor inspectoratelor școlare ca, împreună cu autoritățile locale, să identifice soluții pentru relocarea preșcolarilor/elevilor care învață în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I și care sunt în uz.

Şcolile și instituțiile de învățământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat ca, pe lângă programele finanțate de la bugetul de stat, să fie avute în vedere proiectele susținute din fonduri europene. Ministerul Educației, în parteneriat cu Banca Mondială, derulează deja un proiect în valoare de aproape 100 milioane euro, care are drept scop reabilitarea, consolidarea și/sau construirea unor școli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România”, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educaţiei.