Liberalii din Olt fac politică în şcoli şi înscenează scandaluri PSD-ului: „Îl invit public pe domnul Gigel Știrbu să-și ceară scuze”

Prefectul de Olt face politică în şcoli şi împarte elevilor cărţi de vizită cu numele şi numărul său de telefon, dar şeful său de partid, deputatul Gigel Sorinel Ştirbu, se face că nu-l vede. În schimb, face parte din scandalul înscenat flagrant de o profesoară a Liceului Teoretic „Ioniţă Asan” Caracal, membră a organizaţiei locale a PNL. Faptele vorbesc, însă.

 

 La sfârşitul anului trecut, sub pretextul desfăşurării în şcolile din Slatina a unei campanii de promovare a prevederilor Legii „Anastasia”, prefectul de Olt a împărţit cărţi de vizită cu numele şi numărul său de telefon. Surse care au participat la eveniment relatează că acesta şi-a scris numărul de telefon pe tablă şi le-ar fi cerut elevilor şi să-l memoreze în telefoanele personale.


  • Foto Liberalii din Olt fac politică în şcoli şi înscenează scandaluri PSD-ului: „Îl invit public pe domnul Gigel Știrbu să-și ceară scuze”
  • Foto Liberalii din Olt fac politică în şcoli şi înscenează scandaluri PSD-ului: „Îl invit public pe domnul Gigel Știrbu să-și ceară scuze”


 La acel moment, nimeni nu s-a scandalizat că un candidat la primărie face politică în şcoli, însă zilele trecute, şeful PNL Gigel Sorinel Ştirbu a acuzat că PSD a împărţit calendare cu sigla partidului, în cancelaria Liceului Teoretic „Ioniţă Asan”. Totul a fost însă o înscenare ordinară, pusă la cale de o profesoară a unităţii de învăţământ, membru foarte activ al organizaţiei PNL Caracal.

 „Aţi sancţionat de fiecare dată şi modul în care s-a comportat şi activitatea domnului prefect, înţeleg că este vicepreşedinte la PNL Olt. Se ocupă mai mult de campanie decât de gestionarea Prefecturii şi a părţii executive din Guvernul României în teritoriu. Noi nu am venit să exploatăm din punct de vedere politic că împărţea cărţi de vizită cu numele şi numărul personal unor elevi ce asistau la o campanie de informare pe subiectul "Legii Anastasia" - de altfel o lege iniţiată de noi, parlamentarii şi PSD, şi un lucru foarte bun pentru comunitate. Dumnealui a ales să-şi facă, în şcoală, campanie electorală. Cred că atunci trebuia să se sesizeze domnul Ştirbu. Are ocazia şi acum, că nu este timpul pierdut şi să ia măsuri cel puţin disciplinare, dacă nu, care ţin de bun simţ, de bună creştere, de ceea ce ar trebui să facem noi, oamenii politici”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă deputatul PSD Adrian Chesnoiu.

 Cazul de la "Asan", regie a unei membre PNL

 El a relatat şi cum s-au întâmplat, de fapt, lucrurile la liceul Caracal şi a devoalat dezinformările liberalilor.


  • Foto Liberalii din Olt fac politică în şcoli şi înscenează scandaluri PSD-ului: „Îl invit public pe domnul Gigel Știrbu să-și ceară scuze”


 „Organizaţia PNL Olt a încercat să acopere un eveniment petrecut la Slatina, când conducerea Consiliului Județean premia elevii excepționali și cadrele didactice de la nivelul întregului județ, un eveniment benefic pentru tot ceea ce înseamnă educație în județul Olt, cu un așa-zis scandal de presă, pe o invenție a unei domnișoare profesor de religie din cadrul Liceului Teoretic „Ioniță Asan”.

 (...) Pe scurt ce s-a întâmplat zilele trecute: o doamnă profesor de geografie, mergând înspre Liceul Teoretic Ioniță Asan a primit un calendar din partea activiștilor și membrilor PSD Caracal, care împărțeau calendare, pe care noi nu le-am făcut doar în acest an și le facem în fiecare an, un calendar pentru cetățenii municipiului Caracal în care apare poza mea în calitate de deputat PSD de Caracal, poza domnului primar în calitate de primar de Caracal și câteva imagini cu obiectivele realizate în acești patru ani de Administrație Doldurea la Caracal.

 Colegii noștri au înmânat doamnei profesoare patru calendare pentru tatăl dumneaei, și vreau să fac precizarea că această doamnă profesor de geografie nu este membru PSD, nu este activist de partid, nu a participat la nicio acțiune a Partidului Social Democrat din Caracal , cu atât mai mult să i se pune în cârcă o așa zisă propagandă.

 A mers la școală și a lăsat calendarele între bunurile personale și a doua zi, în timpul orelor domnișoara profesor Tomescu, care este profesor de religie, în loc să-și țină ora de curs, a mers în cancelaria goală, a umblat în lucrurile doamnei profesor de geografie, a extras cele patru calendare primite pe stradă de la colegii noștri membri PSD, a scris un cuvânt obscen pe acele calendare și nu aș vrea să îl reproduc pentru că este mult prea josnic ca să îl aducem aminte într-o conferință de presăm, dar este mult prea josnic și pentru un cadru didactic, cu atât mai mult pentru un profesor de religie, le-a întins pe masa din cancelarie a făcut o poză și de acolo spune că trebuie să se sesizeze conducerea școlii pentru că în Liceul Teoretic Ioniță Asan o doamnă profesor de geografie își permite să facă propagandă electorală. O minciună mai sfruntată decât aceasta un gest mai josnic între două cadre didactice nu am văzut până acum”, a mai declarat Adrian Chesnoiu.

 „Îl invit public pe domnul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, să-și ceară scuze”

 În plus, Chesnoiu l-a invitat pe Gigel Sorinel Ştirbu să prezinte scuze publice caracalenilor şi oltenilor pentru scandalul artifical creat şi să o excludă din partid pe această profesoară care face politică în şcoli.

 „Eu, în fața cetățenilor județului Olt îl invit public pe domnul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, să-și ceară Scuze față de Organizația PSD Caracal, față de olteni și față de toate cadrele didactice din județul Olt și îl invit să aplice statutul și poate că ajunge la concluzia că ar trebui s-o excludă din partid pe domnișoara profesor Tomescu, care a făcut această regie și acest scenariu în dauna educației caracalene și a oamenilor din acest județ. Sunt lucruri de bun simț nu cerem nimic altceva acesta este adevărul”, a conchis el.