Liberalii de la Valea Mare, filmaţi când dau mită electorală (VIDEO)

Mai mulţi candidaţi PNL la Consiliul Local Valea Mare au fost surprinşi de camerele de supraveghere când transportă cu o maşină mai multe sacoşe cu produse alimentare, destinate a fi mită electorală.


Filmarea datează din 10 mai şi fost făcut în comuna Valea Mare, la intersecţia străzilor Teilor şi Văduva Voicu.Pe imagini se vede un autoturism cu numărul de înmatriculare OT 18 DID, care aparţine lui Marin Didiţă, candidat PNL la Consiliul Local de pe locul 2. Nelu Iulian Burlan, un alt candidat consilier PNL dar pe locul 7, scoate sacoşele din maşina condusă de Alexandra Ioana Stroe (candidat consilier PNL loc 3) şi i le înmânează lui Alin Chefălan.

Marin Didiţă a recunoscut că autoturismul înmatriculat OT 18 DID este proprietatea sa.

„18 DID, da este maşina mea (...). Pune, domnule, filmarea. Nu este adevărat așa ceva. Este o aberaţie sau o minciună. Să fiţi sănătos dacă aveţi filmare. Nu mă interesează pe mine de așa ceva. M-ai prins mata pe mine că am furat sau așa ceva?”, a afirmat Didiţă.

Al doilea caz de mită electorală la PNL Olt

Este al doilea caz de mită electorală în judeţul Olt, protagonişti fiind tot membrii PNL. Un dosar penal a fost deschis de poliţiştii din Olt după ce membrii PNL din comuna Ianca au oferit mită electorală mai multe produse alimentare.

Îmbrăcaţi în tricouri şi purtând şepci în culorile partidului, membrii PNL Ianca au distribuit produse alimentare, chiar în ajunul Paştelui. Aceştia nu au avut nicio o jenă, transportând pachetele pe uliţele comunei cu o autoutilitară de 3,5 tone şi cu o remorcă.

Poliţiştii spun că s-au sesizat din oficiu.

„La data de 9 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 4 mai a.c., mai multe persoane ar fi împărțit locuitorilor comunei Ianca, din județul Olt, pachete cu produse alimentare.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, transmite IPJ Olt.