ITM Olt, amenzi pentru munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei, în luna mai, societăţilor depistate cu muncitori care nu aveau forme legale de muncă. Astfel, au fost amendate o firmă de pompe funebre, două al căror obiect de activitate este comerţul şi o societate de construcţii.

 

În luna mai 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 187 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

De asemenea, inspectorii de muncă au identificat cinci persoane care desfășurau muncă nedeclarată ( 2 persoane la doi angajatori din localitatea Stoicăneşti, obiect activitate – baruri/comerţ ; 1 persoană la un angajator din municipiul Craiova, punct lucru în municipiul Caracal, obiect activitate - activităţi de pompe funebre ; 2 persoane la un angajator din localitatea Dăneasa, obiect activitate - construcţii ).

Celor patru societăţi le-au fost aplicate amenzi în valoare de 100.000 lei. De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost înregistrate 14 accidente de muncă, soldate cu 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.