Societate

2017-11-14, 14:35:02

Zece gospodării din Vitomireşti în risc să rămână izolate, drumul de acces fiind erodat de un pârâu

Zece gospodării din comuna Vitomireşti riscă să rămână izolate după ce drumul de acces este într-o continuă eroziune din cauza pârâului de-a lungul căruia este situat.

Prefectul judeţului Silviu Neacşu a declarat, marţi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că autorităţile caută o soluţie pentru a amenaja o altă cale de acces.

„Avem o situaţie deosebită la Vitomireşti, unde o cale de acces este pe cursul unui pârâu şi sunt afectate zece gospodării. Speră ca, sprijiniţi de Consiliul Judeţean şi Ministerul Dezvoltării, să le îmbunătăţim calea de acces. Este drept că şi acolo nu găsim înţelegerea necesară din partea oamenilor. S-ar putea găsi o altă cale de acces pe deal”, a afirmat Neacşu.

El a adăugat că, de aproximativ doi ani, drumul care merge spre aceste zece gospodării este de-a lungul unei ape, iar în perioada ploioasă pârâul erodează calea de acces.

„Este o situaţie care persistă de vreo doi ani, cursul apei este chiar o stradă, în acte. Aceea este şi stradă şi curs de apă, iar cetăţenii sunt pe un deal la 10-15 metri de apă. Apa mănâncă din deal şi i-am rugat să facem un drum pe coama dealului. E un cetăţean care este plecat din ţară şi nu vrea să dea 10 metri din teren pentru a face o cale de acces. Trebuie amplasate gabioane, pe lateral, pe o lungime de câteva sute de metri”,
a mai declarat Silviu Neacşu.
 

Comentarii

Redacţia

2017-11-14 14:35:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...