Comentariul Gazetei

2019-04-10, 10:36:27

Un pic de răgaz când cumperi?!

În perioada sărbătorilor creşte consumul de alimente. Atât de Paşte, cât şi de Crăciun, oltenii, şi nu numai, se înghesuie să cumpere multe alimente pentru mese cât mai îmbelşugate. Nu contează că 30-40 la sută din mâncarea cumpărată în această perioadă va fi aruncată.

Comercianţii speculează goana cumpărătorilor şi scot pe tarabe şi produse de proastă calitate, unele chiar cu termenul de valabilitate expirat. Mulţi nu mai sunt atenţi la detalii, nu mai verifică termenul de valabilitate, plătesc, iau produsul şi pleacă. Unde mai pui că în această perioadă este foarte aglomerat, iar toţi vor să scape cât mai repede de listele de cumpărături.

Într-o astfel de atmosferă, comercianţii îşi permit să vândă şi produse neconforme. O spun şi autorităţile, care au descoperit multe nereguli la controalele efectuate. Zeci de kilograme de carne cu termenul expirat şi altele neconforme au fost scoase de la vânzare. Deşi autorităţile intensifică controalele, mi se pare că noi toţi trebuie să fim vigilenţi atunci când facem cumpărături.

Dincolo de atitudinea vânzătorilor, mi se pare inacceptabil să pleci cu un produs expirat, mai ales când vorbim de carne şi produse din carne. Mai ales când ştii că acasă te aşteaptă şi copiii.

Un pic de răgaz nu ar strica oltenilor atunci când fac cumpărături. Întreabă despre produse, verifică în detaliu eticheta, până la urmă este în joc sănătatea ta şi a copiilor. Contează mai puţin mutra vânzătorului şi faptul că persoanele de la coadă se uită urât că le măreşti timpul de aşteptare cu verificările tale! Important este să ştii ce pui în farfurie!

Comentarii

Redacţia

2019-04-10 10:36:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...