Comunitate

2019-07-19, 10:26:11

Un nou focar de pestă porcină africană, la Ianca. Opt porci vor fi ucişi

Pesta porcină africană se extinde şi la Ianca. Probele prelevate de la porcii dintr-o stână din extravilanul localităţii au arătat prezenţa virusului. Opt porci din această nouă stână vor fi ucişi astăzi. La Cilieni, numărul focarelor au urcat la şapte, iar autorităţile au mai ucis, joi, alte 109 animale.

În ciuda eforturilor făcute de autorităţi, pesta porcină pare că nu poate fi stăvilită. Un nou focar a fost descoperit într-o stână din extravilanul comunei Ianca.

Cei de la DSVSA Olt spun că opt porci vor fi ucişi astăzi, în scop preventiv.

„Probele lucrate în laboratorul nostru au arătat prezenţa virusului într-o altă stână din extravilanul localităţii Ianca. Probele au fost trimise la Bucureşti pentru confirmare. Ancheta epidemiologică este în curs de derulare, nu ştim exact cum a ajuns virusul acolo. Vor fi aplicate măsurile prevenite, iar opt porci din stână vor fi ucişi în scop preventiv. Facem precizarea că noul focar este în extravilanul localităţii şi nu îi interiorul ei. Localitate Ianca intră în zona de protecţie, iar colegii fac recensământul animalelor. Comuna Grojdibodu intră în zona de supraveghere”,
a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa.

Joi, autorităţile au descoperit primul focar de pestă porcină la Ianca, 51 de porci aflaţi la o stână fiind ucişi.

Un nou focar confirmat, la Cilieni

În paralel, autorităţile continuă lupta cu pesta şi la Cilieni, unde a fost confirmat cel de al şaptele focar. Joi, echipele de medici din cadrul DSVSA Olt au mai ucis alte 109 animale, în total numărul porcilor sacrificaţi săptămâna aceasta pe raza comunei Cilieni depăşind 200. Aproape 800 de porci vor fi omorâţi la Cilieni, acţiunea urmând a se derula pe mai multe zile.

În urma confirmării unui focar de pestă în Teleorman, localităţile Nicolae Titulescu, Văleni şi Ghimpeţeni, cu satele aferente, intră în zona de supraveghere.

Comentarii

Redacţia

2019-07-19 10:26:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...