Comunitate

2019-07-15, 15:40:33

Toţi porcii din Cilieni vor fi ucişi. Al patrulea focar de pestă porcină africană, confirmat

Autorităţile au luat o măsură radicală, urmând ca toţi porcii din comuna Cilieni să fie omorâţi, după confirmarae celui de al patrulea focar de pestă porcină. Aproape 500 de porci vor fi ucişi prevenitv.

Primarul din comuna Cilieni, Ionel Marancea, a precizat că focarele apărute nu sunt izolate, ci în centrul localitităţii. Sătenii au înţeles situaţia şi vor permite autorităţilor să le intre în gospodării pentru uciderea suinelor.

„Avem patru focare confirmate pe raza localităţii, iar de miercuri se va da ordin pentru uciderea tuturor porcilor din comună. Am avut şi în toamnă un caz, însă era izolat, acum aceste focare sunt în centrul comunei. În ciuda măsurilor pe care le-am luat, pesta se extinde. Oamenii au înţeles situaţia şi nu se vor opune, am vorbit personal cu ei. Uciderea tuturor porcilor din comună se va face în baza analizelor de laborator şi cu respectarea procedurilor. Mai avem încă două suspiciuni pe raza localităţii, pentru că s-au mai recoltat probe din două gospodării”, a spus primarul din Cilieni.

Un porc a murit, iar alţi trei au fost omorâţi prevenit la Cilieni, săptămâna trecută, când au izbucnit primele focare de pestă porcină.

DSVSA Olt a ridicat restricţiile în comuna Cilieni în luna aprilie, localitatea fiind afectată de pesta porcină în toamna anului trecut, când au fost ucişi 28 de porci.

Comentarii

Redacţia

2019-07-15 15:40:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...