Învăţământ

2019-04-12, 21:58:03

Slătineanca Diana Ţolu, medalie de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Slătineanca Diana Țolu, elevă clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2019, de la Kiev.

Lotul feminin de matematică al României a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz. Medalia de aur a fost obținută de Alexandra Timofte, elevă în clasa a XI-a la Colegiul de Informatică “Tudor Vianu” din București. În EGMO 2019 au intrat în competiție 196 de concurente din 50 de țări.

Aceasta a fost a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete/European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO 2019), care se desfășoară la Kiev, în perioada 7 – 13 aprilie 2019, informează Ministerul Educației.

Absolventă a cursurilor gimnaziale la Şcoala Gimnazială “Eugen Ionescu” Slatina, Diana Ţolu a ales, în vara anului trecut, să-şi continue cursurile, din clasa a IX-a, la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB).

În 2018, Diana Ţolu a luat medalia de aur, la cea de-a 22-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori. Lotul s-a întors în ţară cu cinci medalii de aur şi una de bronz.

Comentarii

Redacţia

2019-04-12 21:58:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...