Comentariul Gazetei

2020-01-10, 11:12:34

Săracul sport românesc...

Deţinătoare a Ligii Campionilor, echipa CSM Bucureşti, un brand în handbalul mondial, a făcut deplasarea la Slatina, pentru meciul oficial din Liga Florilor disputat pe 5 ianuarie, în ziua jocului. Neagu & Compania au fost trezite cu noaptea-n cap undeva în jurul orelor 4-5 dimineaţa, la 6.00 s-au îmbarcat în autocar, au parcurs cei 200 de kilometri, iar la ora 11.00 au intrat pe teren pentru a susţine meciul oficial. O situaţie jenantă pentru sportul românesc, lipsit în continuare de finanţarea pe care ar merita-o.

Numele României este rostit cu respect în lume tocmai datorită unor astfel de sportivi de performanţă, care sunt de departe cei mai buni amabasadori peste hotare. Să o ai pe cea mai bună handbalistă a lumii şi să o tratezi astfel este strigător la cer. Cristina Neagu, declarată de patru ori cea mai bună jucătoare de handbal de pe mapamond, este profesionistă. A evoluat în meciul de la Slatina aproape toate cele 60 de minute şi, bineînţeles, a fost principala marcatoare. Din păcate, situaţia reflectă realitatea cruntă a sportului românesc, care duce lipsă de finanţare.

Când vor înţelege guvernanţii că cea mai bună imagine a României peste hotare este realizată de sportivi, atunci poate că nu ne vom mai confrunta cu astfel de situaţii. Nu-mi place când aud pretexte de genul banii publici. Sportul trebuie susţinut, pentru că este cel mai bun ambasador, oricât de mică ar fi comunitatea respectivă. Când spui Hagi, spui România, când spui Cristina Neagu, Simona Halep, Nadia Comăneci, de asemenea te gândeşti la ţara ta, la sportivii care au adus cinste peste hotare acestui sărac sport românesc.

Comentarii

Redacţia

2020-01-10 11:12:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...