Comunitate

2019-03-12, 15:30:47

Resturi de la cinci porci mistreţi, descoperite la Potcoava. DSVSA Olt nu a putut preleva probe pentru determinarea pestei porcine

Resturi de la cinci porci mistreţi au fost descoperite la groapa de gunoi de la marginea satului Valea Merilor, oraşul Potcoava. Reprezentanţii DSVSA Olt nu au putut confirma dacă este vorba de pestă porcină africană sau nu, însă resturile au fost îngropate conform procedurilor.

Specialiştii DSVSA Olt au fost sesizaţi telefonic, sâmbătă, despre descoperirea unor resturi de mistreţi la groapa de gunoi de la marginea satului Valea Merilor, oraş Potcoava.

Deşi s-au deplasat la faţa locului, reprezentanţii DSVSA Olt nu au putut preleva probe.         

„O echipă, constituită din medicul veterinar de liberă practică împuternicit la CSVA Potcoava şi reprezentanţi ai Primăriei Potcoava, Poliţiei Potcoava şi  Fondului de Vânătoare 11 Potcoava, s-a deplasat la faţa locului, fiind descoperite resturi aruncate la groapa de gunoi, provenite de la cinci mistreţi, adică piei, căpăţâni şi porţiunea inferioară a membrelor cu ongloanele. Nu au putut fi prelevate probe pentru a fi trimise la laborator, deoarece din resturile găsite nu se pot efectua determinări în direcţia pestei porcine africane. S-a procedat la îngroparea acestora conform procedurilor”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Potrivit datelor DSVSA Olt, la nivelul judeţului nu au mai fost confirmate cazuri de pestă porcină africană şi se discută tot mai des despre ridicarea restricţiilor din zona Rusăneşti, comună unde au fost plasaţi deja trei porci santinelă.

Comentarii

Redacţia

2019-03-12 15:30:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...