Cultură

2021-11-15, 15:51:23

Restaurarea Bisericii „Sfânta Treime” din Slatina, finalizată. Proiectul, finanţat cu fonduri europene

Proiectul de restaurare a Bisericii „Sfânta Treime” din Slatina, finanţat cu fonduri europene, a fost finalizat. Investiţia se ridică la 5.991.710,27 lei.

Proiectul a fost implementat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară “5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții “5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”.

Rezultatele proiectului sunt: creșterea numărului de obiective de patrimoniu cultural restaurate, creșterea numărului de vizitatori, respectiv creșterea numărului preconizat de vizite la obiectivul de patrimoniu cultural Parohia ”Sfânta Treime” Slatina.

„Proiectul implementat de Parohia ”Sfânta Treime” Slatina are un impact pozitiv asupra turismului și serviciilor prin intensificarea turismului la nivel local și regional. Conservarea moștenirii culturale este strâns legată și de dezvoltarea turismului: restaurarea și conservarea unui obiectiv de patrimoniu, dacă este completată de o promovare continuă și eficientă, poate să contribuie la dezvoltarea sectorului turistic, sector care la rândul său poate genera puternice efecte economice, sociale și culturale la nivel local/județean/regional/național”, se arată într-un comunicat.

Prin proiectul „CONSOLIDARE ŞI RESTAURARE BISERICA CU HRAMUL "SFÂNTA TREIME" a fost redat publicului larg un monument istoric restaurat, conservat și amenajat corespunzător în vederea desfășurării unor funcțiuni adecvate, compatibile cu statutul de monument istoric, astfel încât să poată să își îndeplinească misiunea sa culturală, socială, educativă, și în același timp care să poată genera puternice efecte economice, sociale și culturale în localitatea Slatina, județul Olt, regiunea Sud-Vest Oltenia.

Implementarea proiectului s-a desfășurat de la data semnării contractului de finanțare până la data de 30.11.2021. Proiectul a fost implementat în regiunea Sud Vest Oltenia, in Municipiul Slatina şi are o valoare totală de 5.991.710,27 RON, din care: finanțarea nerambursabilă FEDR 4.998.249,01 RON, finanțare nerambursabilă de la bugetul național 764.438,08 RON şi cofinanțarea beneficiarului 117.605,86 RON, finanțarea totală nerambursabilă fiind de 5.762.687,09 lei.

Comentarii

Redacţia

2021-11-15 15:51:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...