Învăţământ

2022-01-25, 09:19:06

Reîncepe testarea rapidă a elevilor. Peste 209.000 teste de salivă au ajuns în judeţul Olt

Peste 209.000 teste rapide de salivă vor fi distribuite în şcolile şi grădiniţele din judeţul Olt, începând de astăzi, prima testare a elevilor urmând a fi făcută, cel mai probabil, joi.

Prezent luni seara la emisiunea „Reporter 24”, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a declarat că s-au primit 209.400 teste.

„Directorii vor veni începând cu ora 12.00, marţi, la sediul ISJ, le vor distribui probabil miercuri, iar joi va fi prim azi în care elevii şi profesorii din judeţul Olt se vor testa. Ajung cam pentru patru testări, săptămâna aceasta şi săptămâna cealaltă, când probabil că va mai sosi o tranşă de teste de salivă. În condiţiile în care varianta omicron este din ce în ce mai prezentă, să sperăm că aceste teste vor fi relevante. Data trecută, din cele 13 care iniţial au fost pozitive, ulterior, după ce reprezentanţii DSP au făcut testarea RT-PCR, s-a dovenit că erau de fapt negativi”, a declarat Victor Iacobescu.

El a declarat că testele vor fi folosite, cel mai probabil, în ziua de joi.

Comentarii

Redacţia

2022-01-25 09:19:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...