Politică

2019-07-12, 14:52:46

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, despre candidatul la prezidenţiale: „În acest moment, avem în partid o singură persoană care s-ar califica pentru această competiție, doamna Gabriela Firea”

Făcând o analiză a ultimelor evenimente politice, inclusiv eşecul de la europarlamentare, Paul Stănescu spune că singura şansă a PSD este un rezultat bun la prezidenţiale, altfel partidul se va afunda şi mai mult.

Stănescu nu îl consideră unic vinovat pentru situaţia partidului pe Liviu Dragnea, ci pe toţi cei din conducerea PSD.

„După eșecul usturător de la alegerile europarlamentare, pentru care nu este vinovat doar Liviu Dragnea, caruia îi doresc sincer sănătate şi să se întoarcă cât mai rapid la familie, ci și Paul Stănescu, Viorica Dăncilă și alți colegi din conducerea partidului, avem în față o nouă provocare, un nou examen electoral. În funcție de modul în care ne vom prezenta la alegerile prezidențiale, avem șansa să spălăm din rușinea rezultatului dezastruos din primăvară sau, dimpotrivă, să o adâncim, cu consecințe foarte grave pentru PSD”, arată Paul Stănescu, într-un comunicat de presă.

Preşedintele PSD Olt crede că un candidat comun susţinut de ALDE PRO-România şi PSD ar fi singurul capabil să câştige prezidenţialele din această toamnă.

„De la PRO-România, singura variantă de luat în considerare ar fi fost Victor Ponta, dar acesta a declarat ferm că nu intenționează să candideze anul acesta. De la ALDE, exisă o singură opțiune, dl Tăriceanu, care este un candidat redutabil, cu un profil foarte bun, dar care ar porni în această competiție cu un handicap major, dat de dificultatea de a mobiliza acest colos numit PSD în jurul unui candidat din alt partid. Prin urmare, cea mai bună variantă ar fi ca PSD să propună un prezidențiabil cu mare notorietate și un indice de favorabilitate la o cotă foarte înaltă. Din păcate, indiferent câte sondaje s-ar mai face, în acest moment avem în partid o singură persoană care s-ar califica pentru această competiție, și anume primarul general al Capitalei, dna Gabriela Firea, cea care în ultimii 3 ani, invariabil, în toate cercetările sociologice, a împărțit primele două locuri la capitolul încredere în personalități politice cu președintele Iohanis”, se mai arată în comunicat.

Stănescu este de părere că desemnarea persoanei potrivite în cursa pentru Cotroceni trebuie să fie deasupra oricărui interes personal.

„Am încredere în capacitatea de analiză a colegilor mei și în buna lor credință și sunt convins că cei mai mulți dintre noi gândim la fel, dincolo de interesele personale. Să avem în minte un singur lucru: PSD n-a mai dat președintele României de 15 ani, iar timpul, ca să-l parafrazez pe Marin Preda, nu mai are răbdare!”, susține Paul Stănescu.

Cu o zi înainte şi preşedintele PSD Slatina, Emil Moţ, a avut o poziţie similară, cerând ca primarul capitalei, Gabriela Firea, să intre în cursa pentru Cotroceni.


Comentarii

Redacţia

2019-07-12 14:52:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...