Poveşti, prăjituri magice şi licitaţie publică de brazi în faţa Prefecturii

Asociaţia Nagual a organizat, ieri, o licitaţie de brazi între orele 17.00 şi 19.00 pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Olt, urmată de o şezătoare cu poveşti şi prăjituri magice la Biblioteca Judeţeană Olt, în care au fost implicate Şcoala nr. 3 şi toate liceele din Slatina.

Proiectul şi-a propus să adune laolaltă copii, tineri, adulţi care să aducă spiritul Crăciunului în sufletele copiilor aflaţi în suferinţă sau a celor mai împovăraţi de soartă.
Activităţile propuse de asociaţia Nagual şi partenerii săi s-au derulat pe două secţiuni: concurs „Cel mai original Brad de Crăciun” adresat tuturor slătinenilor, care au putut cumpăra brazi personalizaţi, împodobiţi cu resurse şi după o concepţie proprie de către elevii slătineni din ciclul liceal. Câştigătoare a fost desemnată unitatea de învăţământ al cărui brad s-a cumpărat cu suma cea mai mare, în cadrul licitaţiei de la orele 17.00 din faţa Prefecturii. Jumătate din suma colectată va fi donată unităţii de învăţământ câştigătoare, iar cealaltă jumătate va fi folosită de către Asociaţia Nagual pentru achiziţionarea de instrumentar de evaluare psihologică.

 

„Brazii de Crăciun confecţionaţi au fost prezentaţi la licitaţie de renii lui Moş Crăciun: Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder şi Blitzen. În timpul licitaţiei grupuri de colindători de la Palatul Copiilor «Adrian Băran» şi Şcoala de arte şi Meserii au dăruit un minunat spectacol participanţilor, trecătorilor”, a precizat Irina Mihăilescu, voluntar Asociaţia Nagual.

Şezătoare cu poveşti şi prăjituri magice la Bibliotecă

A doua parte a proiectului a constat într-o şezătoare pentru şcolarii din ciclul primar, care a început la ora 19:00 la Biblioteca Judeţeană Olt.

 

„Şcolarii claselor I-IV au organizat o selecţie a unei bunicuţe ce a pregătit Prăjitura Magică menită să îl aducă pe Moş. La şezătoare au fost invitate toate bunicuţele din şcolile partenere care şi-au prezentat creaţiile culinare şi au depănat minunate poveşti trăite, auzite sau visate, în atmosfera de vrajă a colindelor”, a explicat Mihăilescu.

 

Asociaţia Nagual a fost înfiinţată în aprilie 2007 ca o organizaţie dornică şi capabilă să ofere servicii optime, adaptate atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ, în sfera sănătăţii mintale, servicii care să fie complementare ofertei sistemului de sănătate mintală de stat din România. Voluntarii Asociaţiei îşi propun ca proiectul “Poveste de Crăciun prin suflete de copil” să devină tradiţie, să descopere prin intermediul său oameni cărora le pasă, să stabilească noi cunoştinţe şi să crească numărul acţiunilor de caritate, prin voluntariat.