Comunitate

2019-08-08, 16:04:35

Porcii din comuna Brâncoveni, inventariaţi. Specialiştii DSVSA Olt vor merge din casă în casă

Pentru că este situată la o distanţă mai mică de zece kilometri faţă de Ipoteşti, unde au fost confirmate focare cu pestă porcină africană, comuna Brâncoveni intră în zona de supraveghere. Toţi porcii de pe raza localităţii vor fi număraţi, specialiştii DSVSA Olt mergând din casă-n casă.

Primarul din Brâncoveni, Ion Cheroiu, spune că nu sunt suspiciuni privind existenţa virusului în gospodăriile localnicilor. 

„Având în vedere că pe raza comunei vecine Ipotești a fost confirmată prezența virusului de pestă porcină africană, iar localitatea noastră, cu toate satele componente: Brâncoveni, Ociogi, Mărgheni şi Văleni, se situează la o distanță mai mică de zece kilometri de focar, ne regăsim în zona de supraveghere.
Din acest motiv, în zilele următoare, reprezentanții DSVSA Olt vor face inventarierea tuturor porcilor de pe raza comunei noastre, acțiune similară celei desfășurate anul trecut în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Vă rog să cooperați cu reprezentanții DSVSA Olt. Vă asigur că, până în acest moment, nu există suspiciuni cu privire la existența virusului de pestă porcină pe raza comunei noastre”,
a scris primarul pe pagina de socializare.

Comentarii

Redacţia

2019-08-08 16:04:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...