Comentariul Gazetei

2020-01-15, 13:04:51

Ping pong cu alocaţiile copiilor. Ce-i drept, ei nu votează!

Chiar aşa, să nu ştie stânga, ce face dreapta!? Sau preşedintele Klaus Iohannis vrea să pozeze în cel curat ca lacrima? Nu ştia, când a promulgat legea dublării alocaţiilor, că „guvernul meu”, acela condus de PNL, de Ludovic Orban, nu are bani pentru majorare? Cert este că guvernanţii României normale intenţionează să proroge termenul pentru majorarea alocaţiilor copiilor printr-o ordonanţă de urgenţă.

Pentru altele se găsesc bani, dar pentru copii nu. Ce-i drept, ei nu votează! Ei sunt unealta de manipulare doar în campanii. Parcă-i văd pe PNL-işti cum s-au bătut cu pumnii în piept că au majorat, în urmă cu câteva luni, alocaţiile copiilor. Dublarea s-a făcut în timpul guvernării PSD-iste, care a votat proiectul iniţiat de opoziţie.

Alocaţiile, în urma proiectului iniţiat în decembrie de PSD, ar fi trebuit majorate de la 150 de lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2-18 ani, în timp ce cei cu vârsta de pâna la 2 ani, respectiv trei ani, în cazul copiilor cu handicap, beneficiau de o alocaţie de 600 de lei. Dar copiii mai pot aştepta... Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că mai devreme de 1 iulie nu se poate, iar legea, promulgată de preşedinte, va fi prorogată. Până atunci, alocaţiile se măresc anual cu rata inflaţiei, ceea ce înseamnă o creştere cu câţiva lei.

Dacă Iohannis a încercat să-şi apere imaginea, semnând decretul de majorare a alocaţiilor, deşi, cu siguranţă, avea habar că Guvernul nu e de acord cu mărirea, de imaginea copiilor din România cine are grijă? Rămân în continuare copiii cu cele mai mici alocaţii din UE şi, pe desupra, politicienii mai  joacă şi ping pong când vine vorba de majorarea unor venituri care-i privesc.

Comentarii

Redacţia

2020-01-15 13:04:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...