Eveniment

2021-01-17, 18:55:40

Petrecere la un restaurant, din Slatina, oprită de poliţişti. Patronul localului amendat cu 3.000 de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat sâmbătă seara verificări la terase și restaurante din municipiul Slatina, cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. Oamenii legii au „spart” o petrecere privată organizată la un local din Slatina, la care participau aproximativ 50 de persoane.

În timpul controalelor efectuate la terasele şi resturantele din oraş, poliţiştii au depistat, sâmbătă seara, o petrecere privată cu aproximativ 50 de persoane. 

În jurul orei 21.15, în urma controlului efectuat la o societate comercială s-a constatat faptul că în incinta restaurantului era organizat un eveniment privat, la care participau aproximativ 50 de persoane, atmosfera fiind întreținută de o formație vocal- instrumentală. Polițiștii au întrerupt evenimentul și au sancționat contravențional organizatorul cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr 55/ 2020”, a precizat Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt. 

De asemenea, polițiștii de investigare a criminalității economice au constatat faptul că la o terasă, din municipiul Slatina, nu erau respectate măsurile de diminuare a impactului riscurilor, numărul persoanelor prezente depășind limita de 30% din capacitatea localului. Administratorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/ 2020 .

Totodată, s-au efectuat verificări în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. 

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate aproximativ 1.400 de persoane, verificate 81 societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, precum și 44 de mijloace de transport. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție”, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.  


 


Comentarii

Redacţia

2021-01-17 18:55:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...