Sănătate

2018-12-27, 15:49:03

Peste o mie de olteni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Mulţi au ajuns la UPU Slatina în stare de ebrietate

Peste o mie de olteni au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate zilele acestea şi au chemat în ajutor personalul medical de pe ambulanţă. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-au confruntat şi ei cu un număr crescut de pacienţi, mulţi ajungând pe mâna doctorilor din cauza consumului excesiv de alcool.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul Radu Nucă, a precizat că solicitările au crescut în zilele de Crăciun cu 15 procente.

„Solicitările au crescut, în această perioadă, cu aproximativ 15 procente. Începând de vineri până joi dimineaţă am avut 1.002 solicitări, ceea ce înseamnă o medie de 168 pe zi”, a spus medicul Radu Nucă.

Acesta a precizat că au predominat afecţiunile cardio-vasculare, dar şi patologia legată de consumul excesiv de alcool.

„Au predominat afecţiunile cardio-vasculare, dar şi patologia legată de consumul exagerat de alimente şi de băutură. Au fost şi câteva cazuri mai grave care au necesitate transferul la Craiova sau Bucureşti”, a conchis medicul Radu Nucă. 

Număr mare de pacienţi şi la UPU Slatina. Potrivit datelor furnizate de directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Andrei Ştefănescu, pe 26 decembrie aproape două sute de olteni au fost evaluaţi de doctorii slătineni. Mulţi au ajuns la spital în stare de ebrietate.

„Într-o zi obişnuită, la UPU Slatina ajung 130-140 de pacienţi, însă în zilele de Crăciun numărul a crescut destul de mult. Astfel, pe 23 decembrie am avut 175 de prezentări la UPU Slatina, pe 24 decembrie 170, pe 25 decembrie 116, iar pe 26 decembrie 197. Mulţi au ajuns la spital pe fondul consumului de alcool, unii au venit în stare de ebrietate şi au fost transferaţi la Psihiatrie. Au mai fost şi pacienţi cu tulburări digestive”, a spus doctorul Andrei Ştefănescu.


Comentarii

Redacţia

2018-12-27 15:49:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...