Societate

2017-10-23, 17:37:49

Peste 30 de sindicalişti ai Filialei judeţene Olt a BNS au protestat în faţa Prefecturii Olt

30 de sindicalişti ai Filialei judeţene Olt a Blocului Naţional Sindical (BNS) au protestat, luni, în faţa Prefecturii Olt. Aceştia sunt nemulţumiţi din cauza transferului contribuţiilor sociale integral în sarcina salariaţilor.

Urmând exemplul altor oraşe din ţară, 30 de sindicalişti ai Filialei judeţene Olt a Blocului Naţional Sindical au protestat, luni, în faţa Prefecturii Olt.

Reprezentantul Filialei Olt a BNS, Ştefan Târţopan, este cel care a coordonat această pichetare, intrând la discuţii cu prefectul judeţului, Silviu Neacşu.
Sindicalistul a precizat că în nicio altă ţară din Europa nu s-a experimentat acest transfer al contribuţiilor de la angajator la angajat.  

„Contestăm decizia ce urmează a fi luată de către Guvernul României de a transfera virarea contribuţiei către Casa de Asigurări şi Casa de Pensii de la angajator la angajat. Vor apărea multiple disfuncţionalităţi şi se vor bloca şi sistemul de pensii şi sistemul de sănătate. Angajatul are un salariu foarte mic şi nu îşi permite să vireze banii. În nicio ţară europeană nu se procedează aşa, acesta este un experiment, unul dintre multe altele care se fac pe români. 40-50 de persoane au pichetat prefecture, urmând ca zilele următoare în zece oraşe mari să se organizeze mitinguri”, a spus Ştefan Târţopan.

Comentarii

Redacţia

2017-10-23 17:37:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...