Paradontoza - află care este una dintre cele mai mari probleme dentare ale oltenilor

Paradontoza este o afecțiune destul de des întâlnită în rândul românilor și oltenii sunt extrem de afectați. Paradontoza este o inflamație la nivelul țesutul care are rolul de a fixa dinții în osul maxilarului. Pe lângă faptul că aduce cu ea afecțiuni inestetice din punct de vedere oral, inflamația netratată cauzează infecții severe, puroi și poate să distrugă și structura osoasă. Gingivita este primul semnal de alarmă a paradontozei, deci dacă te regăsești în cele spuse până acum, atunci citește articolul ca să afli care sunt posibilele tratamente pentru această afecțiune.

Paradontoza se poate trata prin:

  • Detartraj profesional


Dacă paradontoza încă nu se află la un nivel avansat, atunci posibil să poți să mai salvezi situația cu detartrajul profesional pe care trebuie să-l faci la stomatolog. Ce înseamnă asta mai exact? Înseamnă că medicul stomatolog va curăța dinții în mod manual cu ustensilele potrivite. În mod normal ar trebui să fie de ajuns două ședințe de curățare, dar acest lucru depinde mult de cantitatea de tartru de pe dinți.

Dacă paradontoza deja a ajuns sub gingii, atunci ai nevoie de o curățare subgingivală, cu alte cuvinte, un chiuretaj subgingival. În acest caz, este posibil să fie necesare mai multe ședinte, pentru că este o procedură destul de delicată. Nu necesită tăierea gingiilor sau a osului, dar este nevoie de multă atenție și răbdare.

  • Implantul dentar


Paradontoza duce la căderea masivă a dinților și nu sunt puțini oameni care se confruntă cu această problemă. Dacă și tu te afli într-o astfel de situație, atunci cea mai bună soluție este implantul dentar. Implantul dentar îți va reîntări țesuturile moi și, în același timp, le remodelează, dar trebuie să fii atent pentru că este un proces destul de costisitor și trebuie îndeplinit cu perfecție. De aceea trebuie să optezi pentru cele mai bune implanturi dentare din Craiova ca să obții o dantură perfectă și sănătoasă. Cei de la dentaloffers.ro te vor ajuta să găsești cea mai potrivită clinică din Craiova, chiar dacă nu ești din oraș, în funcție de gravitatea problemei stomatologice și în funcție de bugetul tău.

Faptul că ți-ai pus implanturile, nu înseamnă că poți scăpa de stomatolog. Trebuie să mergi regulat la control ca să-ți verifice medicul starea implanturilor, iar acasă trebuie să te speli adecvat pe dinți, să folosești ață dentară și evită să fumezi cât de mult poți.

  • Tratamentul prin laser


Tratamentul prin laser se folosește după un detartraj corespunzător făcut de medicul stomatolog. Acest lucru igienizează gingiile și țesuturile infectate. După curățarea subgingivală, urmează tratamentul cu laser care îți va elimina țesutul inflamat în jurul rădăcinii dinților. Suprafața gingiilor trebuie să fie cât mai curate și atent tratate ca să nu mai atragă bacterii la suprafață și să cauzeze infecții noi.

Trebuie să fii conștient că odată ce ți-ai terminat tratamentul și vei avea dinți noi, este necesar să ai grijă de ei ca pe ochii din cap. Cafeaua, țigările, băuturile extrem de reci sunt aspecte nocive pentru dinții tăi, fie că este vorba de implanturi sau nu.

Sursa foto: Pexels.com