Societate

2018-12-10, 13:52:34

Oltenii mai pot obţine bonificaţii doar dacă plătesc în cel mult cinci zile dările la Fisc

Oltenii care îşi achită până pe 15 decembrie obligaţiile fiscale pot obţine bonificaţii.

Astfel, contribuabilii care au depus Declaraţia unică vor beneficia de bonificaţie de cinci la sută din suma datorată dacă achită cel puţin 95 la sută din suma datorată până la 15 decembrie.

Bonificaţia va fi acordată prin efectul legii, fără a mai fi necesară comunicarea unui act administrativ fiscal din partea organului fiscal central.

Contribuabilii, persoane fizice, pentru care au fost comunicate decizii de impunere anuală aferente impozitului pe venit anual pentru veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017, precum şi aferente contribuţiei individuale de asigurări sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2016 - 2017, şi care achită până la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, cel puţin 90 la sută din sumele stabilite prin acestea, beneficiază de o bonificaţie, reprezentând zece la sută din suma stabilită prin aceste decizii de impunere anuală.

Despre acordarea bonificaţiei, organul fiscal central înştiinţează contribuabilii, persoane fizice, după expirarea termenului de plată pentru acordarea acesteia, respectiv 15 decembrie 2018, inclusiv. Efectuarea stingerii în evidența fiscală se aplică de organele fiscale până la data de 31 iulie 2019.


Comentarii

Redacţia

2018-12-10 13:52:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...