Politică

2019-10-15, 15:33:43

Marius Iancu: Mai puține autorizații pentru cei care vor să construiască în România

Deputatul de Olt, Marius Iancu, se numără printre parlamentarii care au votat un proiect legislativ ce elimină birocraţia din domeniul construcţiilor şi este util cetăţenilor, agenţilor economici şi comunităţilor locale.

Palamentarul de Olt a explicat că Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii 50/ 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții prevede ca, pentru anumite categorii de lucrări de construcții, să nu mai fie necesară emiterea avizelor de către serviciile publice deconcentrate ale autorităților centrale privind protecția sănătății populației, protecția mediului și Comisia Tehnică de Circulație.

„În cadrul consiliilor județene și primăriilor se pot constitui structuri de specialitate în domeniul amenajării teritoriului, conduse de arhitecții șefi care să emită documentele necesare și să urmărească lucrările de construcții. Acordurile/avizele referitoare la rețele tehnico-edilitare trebuie emise în maximum 15 zile de la depunerea cererii, în caz contrar instituțiile sau operatorii economici care au această obligație pot primi sancțiuni de 5.000 lei pentru fiecare zi de întârziere”, a explicat deputatul Iancu.

El a adăugat că, în cazul în care solicitantul vrea să demoleze și să construiască alt imobil, se eliberează o singură autorizație și se percepe o singură taxă.

„Acest proiect legislativ elimină birocrația din domeniul construcțiilor și este util cetățenilor, agenților economici și comunităților locale”, a mai spus Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2019-10-15 15:33:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...