Politică

2020-07-15, 16:07:56

Marius Iancu: Dreptate pentru aproximativ 4 milioane de copii din România!

CCR a respins sesizarea PNL privind dublarea alocațiilor copiilor, iar Guvernul Orban este obligat să respecte legea și să mărească alocațiile, transmite deputatul PSD Olt, Marius Iancu.

Iancu a declarat că este de datoria guvernului să prevadă fonduri pentru această majorare.

„Minciunile acestui Guvern incompetent și iresponsabil trebuie să se oprească și liberalii să învețe să respecte Constituția, legile țării și pe români. Nu legea votată de PSD care prevedea dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august, este neconstituțională, ci chiar sesizarea pe care PNL a făcut-o la CCR. Era datoria acestui Guvern să prevadă fonduri atunci când au făcut bugetul pentru că știau de această lege. În plus, o asemenea măsură este benefică  pentru stimularea economiei pentru că acești bani vor merge către consum”, a transmis Iancu.

De la 1 august, copiii de până la 2 ani vor primi câte 600 lei lunar, cei cu vârste între 2 și 18 ani, 300 lei pe lună, iar copiii cu handicap, 600 lei pe lună.

„Majoritatea țărilor UE au luat măsuri, în această perioadă, pentru stimularea consumului, numai Guvernul PNL nu înțelege, nu poate sau poate nu vrea să repornească economia României. Așa că, vestea bună pentru părinți și copii este că de la 1 august, copiii de până la 2 ani vor primi câte 600 lei lunar, cei cu vârste între 2 și 18 ani, 300 lei pe lună, iar copiii cu handicap, 600 lei pe lună.
Chiar dacă nu mai este la guvernare de aproximativ 9 luni, PSD a luat, în avans, măsuri benefice pentru români, măsuri care în această perioadă grea, sunt și mai eficiente. Asta înseamnă să guvernezi pentru români și pentru România!”,
a conchis Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2020-07-15 16:07:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...