Politică

2018-09-06, 13:25:30

Liberalul Ionuţ Comănescu vrea din nou maidanezi pe străzile Slatinei. „Eu unul sunt de acord ca la câinii nepericuloşi să se poată da drumul înapoi pe stradă”

Deşi deplânge soarta câinilor din Adăpostul Sărăceşti, penelistul Ionuţ Comănescu admite că nu a adoptat niciun câine de acolo, ba, mai mult, propune ca soluţie redarea câinilor capturaţi pe străzile oraşului.

Ionuţ Comănescu, consilier local din partea PNL, a găsit soluţia câinilor fără stăpân din Slatina. Acesta a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă organizate alături de Carmen Arsene, preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, şi doi reprezentanţi ai unor organizaţii pentru protecţia animalelor din Austria şi Germania, ideea lăsării în libertate a câinilor capturaţi de pe străzile oraşului, după sterilizare, omiţând faptul că prin sterilizare dispare funcţia sexuală, nu agresivitatea.

„Da, eu unul sunt de acord ca la câinii nepericuloşi să se poată da drumul înapoi pe stradă”, a susţinut Ionuţ Comănescu.

Această soluţie vine după ce în repetate rânduri Comănescu s-a plâns de numărul mare de patrupede din oraş. Dar cum în prezent numărul câinilor s-a redus considerabil, liberalul îi vrea înapoi în stradă pentru a putea arăta apoi cu degetul autorităţile locale.

Acesta deplânge condiţiile din Adăpostul Canin de la Sărăceşti, deşi colega de conferinţă, Carmen Arsene, îl contrazice, admiţând că în prezent situaţia câinilor din adăpost este una bună.

„Nu vorbim acum despre nişte condiţii care au fost în trecut. Referitor la modul în care arată câinii, având în vedere că ei sunt eutanasiaţi la 14 zile, cât ar putea să slăbească astfel încât să ajungă schelet...”,
a declarat preşedinta Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor.

Din fericire, informaţia susţinută de Carmen Arsene este una lipsită de adevăr.

„Toţi câinii capturaţi sunt deparazitaţi, cei care pleacă spre adopţie sunt sterilizaţi, vaccinaţi antirabic. La majoritatea câinilor se prelungeşte perioada de şedere, nu putem vorbi despre eutanasiere la 14 zile”, spune directorul Adăpostului Canin de la Sărăceşti, Bogdan Apostoliceanu.

Din păcate, reprezentanta FNPA a lansat şi alte informaţii lipsite de susţinere. Una dintre acestea este referitoare la lipsa campaniilor de sterilizare a câinilor cu stăpân din oraş. Nu mai târziu de primăvara acestui an, Asociaţia „Prietenii Noştri" a derulat o astfel de campanie timp de o lună, cu sprijinul unei echipe de medici germani, în care orice proprietar de animal a beneficiat de sterilizare gratuită, chiar şi câinii comunitari care sunt crescuţi pe lângă blocuri au putut fi aduşi la sterilizare. Anual, această asociaţie desfăşoară campanii de sterilizare gratuită.


Comentarii

Redacţia

2018-09-06 13:25:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...