Cultură

2021-11-19, 18:04:20

INEDIT. Imagini cu Nicolae Ceauşescu, ales deputat de Olt, în urmă cu 75 de ani

Istoricul slătinean Aurelia Grosu a postat pe pagina personală de Facebook fotografii document de la alegerile parlamentare din 19 noiembrie 1946.


Istoricul notează că momentul marchează începutul regimului totalitar, în România. Alegerile au fost falsificate, iar Nicolae Ceauşescu, viitorul dictator, a devenit cel mai tânăr membru al Adunării Deputaţilor, candidând pentru un fotoliu de deputat de Olt.

„19 noiembrie 1946 - 75 de ani de la falsificarea alegerilor parlamentare care au marcat începutul totalitarismului sovietic în România. Nicolae Ceaușescu a participat la mitinguri electorale la Slatina și în județul Olt. A fost ales deputat de Olt, fiind cel mai tânăr membru al Adunării Deputaților”, notează istoricul.

sursa foto: Facebook/Aurelia Grosu


 

 

Comentarii

Redacţia

2021-11-19 18:04:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...