Comunitate

2019-07-11, 11:08:25

Grăsimi vegetale, vândute oltenilor pe post de brânză. OPC Olt: „Nu poţi să spui că pateul este cu brânză, când de fapt este cu altceva”

Reprezentanţii DSVSA Olt şi cei de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt au efectuat o serie de controale în restaurante, pizzerii, patiserii şi cofetării. Amenzile au curs, pentru că autorităţile au descoperit că oltenii erau păcăliţi.

Comisarul CJPC Olt, Mircea Ioniţă, a precizat că oltenii cumpărau produse cu brânză, deşi ele nu erau cu brânză, aceasta fiind înlocuită cu grăsimi vegetale.

„Au fost verificați 13 operatori economici. Au fost aplicate 11 sancțiuni, din care nouă amenzi în valoare de 22.000 lei și două avertismente, pentru deficiențe de informare a consumatorilor și neautorizare unitate. Am urmărit ingredientele: nu poți să spui că pateul este cu brânză când de fapt este un preparat alimentar, grăsimi vegetale. S-au găsit nereguli! Cel care oferă spre vânzare un produs trebuie să ofere consumatorului lista de ingrediente, fără ca acesta să fie dezinformat. Acțiunea se află în desfășurare și va continua pe tot parcursul lunii iulie”
, a spus Mircea Ioniță, inspector CJPC Olt.

Despre această practică vorbesc şi specialiştii DSVSA Olt.

„Au fost verificate nouă unități, laboratoare de patiserie-cofetărie, fast-food-uri, restaurante, pizzerii, fiind depistate neconformități care au fost sancționate contravențional cu amenzi de 3.000 de lei, pentru utilizarea în procesul de fabricație de specialități pe bază de adaos de grăsimi vegetale, ca materie primă la fabricarea diferitelor sortimente de produse proaspete de patiserie - pateuri, plăcinte. Acestea au fost impropriu etichetate ca fiind cu brânză și nedeclarate în denumirea produselor și în lista ingredientelor a adaosului de grăsimi vegetale”,
a declarat Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-07-11 11:08:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...