Politică

2019-01-09, 12:42:46

FOTO. Volumul cu realizările guvernului din 2018, după modelul „Slatina, dragostea mea!” editat de Vâlcov când era primar

Consilierul de stat Darius Vâlcov nu se află la primul volum pe care îl coordonează şi care vizează „realizările guvernării“. În anul 2008, pe când era doar primar al Slatinei, Vâlcov a editat, tot pe bani publici, şi a distribuit către toţi slătinenii volumul „Slatina, dragostea mea!”.

Pe când era primar al Slatinei, Vâlcov a editat astfel de "almanahuri" , începând cu 2008, ultimul fiind în 2012. Volumul prezenta realizările administraţiei conduse de actualul consilier al premierului, dar şi promisiunile pentru anul următor. Fiecare volum are pe prima pagină, la autor, numele întreg al primarului - Darius Bogdan Vâlcov. Volumul era structurat pe capitole, iar în cele mai multe pagini erau inserate fotografii cu diverse obiective, înainte şi după. Darius Vâlcov se asigura ca un exemplar din volumul „Slatina, dragostea mea!“ să ajungă la fiecare slătinean, prin intermediul Poştei.

Chiar Zilele Oraşului au purtat numele de „Slatina, dragostea mea!“, până în anul 2016.

Executivul are pe ordinea de zi a primei şedinţe din acest an un memorandum care prevede publicarea unui volum, cu fonduri publice, privind implementarea măsurilor Programului de guvernare în anul 2018. Raportul Exectivului va fi realizat sub coordonarea lui Darius Vâlcov, care nu se află, aşadar, la prima experienţă de acest gen şi de aceea cel mai probabil el a fost cel care a venit cu această propunere.

„Programul de guvernare 2018-2020, document programatic, aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 1 din 29 ianuarie 2018, include măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat pentru atingerea obiectivului de realizare a unei «creşteri economice inteligente, sustenabile şi incluzive, de natură a furniza premisele consolidării unui stat puternic, proactiv şi a unei societăţi echilibrate, cu o clasă de mijloc extinsă»”, prevede memorandumul trimis de secretarul general al Guvernului Toni Greblă şi Ion Ghizdeanu, preşedinte al Comisiei Naţională de Strategie şi Prognoză.

De asemenea, documentul mai propune ca analiza şi coordonarea raportului să fie făcut de către Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă.

Totodată, Executivul vrea ca reprezentanţii Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză să transmită fiecărui minister, până pe 1 februarie, evaluările parţiale pe fiecare domeniu din programul de guvernare, pe baza situaţiei prezentate de acestea pe parcursul lunii octombrie 2018.

Comentarii

Redacţia

2019-01-09 12:42:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...