Administraţie

2021-01-07, 15:35:52

FOTO. O nouă extindere a reţelei de gaze, la Şerbăneşti

130 de gospodării din comuna olteană Şerbăneşti vor fi racordate la reţeaua de gaze în scurtă vreme, conducta de utilităţi publice fiind extinsă de administraţia locală pe încă două străzi.

Primarul comunei Şerbăneşti, Mugurel Breoi, a declarat că pe strada Lisa conducta de gaze a fost deja introdusă iar, în maximum o lună, va fi pusă sub presiune.

Lungimea noii conducte este de 1.170 metri, iar 60 de gospodării de pe această stradă beneficiază de gaze naturale.

Valoare investiţiei se ridică la 669.967,38 lei, TVA inclusă, iar 98 la sută din cheltuieli sunt suportate din bugetul public local.

În continuare, joi, au început lucrările de introducere a reţelei de gaze pe strada Miculeşti. Conducta va avea 1.025 metri şi va alimenta 70 de gospodării. Valoarea investiţiei este de 296.078,95 lei, TVA inclusă. De asemenea, 90% din investiţie este suportată de primărie.

Peste 60% dintre gospodăriile din comuna Şerbăneşti sunt alimentate cu gaze, iar primarul Breoi spune că această extidere va continua. O dată cu modificarea legislaţiei în sensul că racordul la gaze este gratuit, edilul a întocmit deja documentaţia pentru 200 de noi racorduri.

„Urmează să extindem în continuare reţeaua de gaze. Am întocmit documentaţia pentru 200 de noi racorduri, prin noua legislaţie ANRE care prevede racordare gratuită. Am inclus şi persoanele unde nu există conducta, iar furnizorul trebuie să facă exitndere. Acest lucru ne ajută pentru că nu mai investim noi, iar fondurile le putem folosi pentru alte investiţii”, a afirmat primarul Mugurel Breoi.

Comentarii

Redacţia

2021-01-07 15:35:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...