Învăţământ

2019-09-09, 13:32:15

FOTO. Elevii olteni s-au întors la şcoală. Emoţii şi bucurie pentru micuţii de clasa pregătitoare

Elevii olteni au revenit la şcoală, luni, cu emoţii pentru un nou început şi cu bucuria revederii colegilor şi dascălilor, după cele trei luni de vacanţă.

Ca în fiecare an, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene au fost prezenţi la ceremonia deschiderii noului an şcolar. Printre aceştia s-a numărat primarul Slatinei, Emil Moţ, care în acest an a avut emoţii aparte, fiul său cel mare, David, începând clasa pregătitoare, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”. El a transmis şi un mesaj pentru copiii care, astăzi, trec pragul şcolii, pentru prima dată.

„Astăzi vin în calitate de părinte, alături de fiul meu cel mare, David. Astăzi sunt emoţii mai mari, într-adevăr. Vorbeam cu el înainte să plecăm către şcoală şi mă întreba dacă chiar mai mergem. E prima zi de şcoală din viaţa lui, iar noi, ca familie, sunte foarte emoţionaţi, iar el la fel. E ceva nou pentru el, noi ştim ce va urma, drumul lui în viaţă care acum începe. Îi doresc, în primul rându lui, mult succes, şi tuturor celorlaţi copii care astăzi încep clasa pregătitoare. Să nu se sperie, este o schimbare în viaţa lor, dar este o schimbare în bine. Profesorilor şi educatorilor le urez să reuşească să aducă noi şi noi generaţii performante”, a declarat primarul.

Şi prefectul de Olt, Angela Nicolae, le-a transmis un mesaj elevilor, părinţilor şi profesorilor olteni, asigurându-i de faptul că autorităţile îşi vor face datoria şi îi vor proteja pe cei mici.

„Începe un an şcolar nou, plin de neprevăzut, de provocări, de emoţii. Dragi copii, îndemnul meu sincer, pe care îl transmit şi copiilor mei, este să învăţaţi pentru că voi sunteţi viitorul nostru. Voi sunteţi medicul, profesorul, poliţiţistul, jandarmul, pompierul, primarul sau prefectul de mâine. Dar, în acelaşi timp, să nu uitaţi să râdeţi, să vă jucaţi, să copilăriţi, să faceţi năzdrăvănii şi să fiţi fericiţi. Datoria noastră este să vă oferim o lume sigură, să vă protejăm, să vă asigurăm o educaţie bună, o pregătire solidă, care să vă dea libertatea să alegeţi ceea ce veţi face în viaţă. Dragi părinţi, copiii sunt viitorul nostru, vă rog să aveţi grijă de ei. Ca om care deţine vremelnic o funcţie în stat, dar ca mamă cu normă întreagă, vă rog să vă implicaţi pentru că sunteţi principalul aliat al nostru în lupta cu absenteismul, bullyingul, drogurile, alcoolul şi violenţa în şcoli. Dragii profesori, copiii noştri sunt în mâinile dumneavoastră, sunteţi garantul devenirii copiilor noştri. Dumneavoastră sunteţi cei care modelaţi diamantele cunoaşterii şi configuraţi oamenii viitorului. Pregătiţi-vă toate armele pe care le aveţi la dispoziţie, cunoştinţele dumneavoastră, experienţa, răbdarea, tactul, empatia şi ajutaţi copiii noştri, oferiţi-le tot sprijinul de care au nevoie pe acest drum al cunoaşterii”, a declarat Angela Nicolae.

La rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, şi-a reamintit de emoţiile primei zile de şcoală, urându-le elevilor succes şi performanţe şcolare cât mai mari.

„Suntem într-un moment festiv, debutul unui an şcolar, pragul unui nou început, dar şi ocazia fiecăruia dintre noi, adulţii, să ne amintim de prima zi de şcoală şi de emoţia acelei zile. Dragi elevi, am convingerea, că veţi beneficia de educaţie de calitate, o instruire şi o pregătire temeinice, bazate pe conştiinciozitatea şi profesionalismul cadrelor didactice. Vă doresc să aveţi parte, în aceşti ani frumoşi petrecuţi pe băncile şcolii, de bucurii şi succese redutabile. Să nu uitaţi că, la vârsta voastră, se înfiinţează noua generaţie de mâine, voi sunteţi cei care ne veţi asigura viitorul nostru. Pe dumneavoastră, dragi părinţi, vă invit să participaţi alături de şcoală, să fim parteneri pentru a putea ajunge la succes şi la un viitor prosper. Stimaţi colegi, dumneavoastră v-aţi asumat greaua, dar nobila sarcină de a forma viitorul, pentru că aceşti tineri reprezintă viitorul, iar reuşita lor devine o reuşită a noastră”, a declarat Bărbulete.


Comentarii

Redacţia

2019-09-09 13:32:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...