Administraţie

2019-04-22, 16:21:22

Fonduri europene pentru salvarea clădirilor istorice din Caracal. În ce stadiu sunt proiectele

Prin intermediul unor proiecte cu fonduri europene, vor fi reabilitate mai multe clădiri istorice din Caracal, dar şi spitalul municipal.

Suma totală a proiectelor de finanţare se ridică la peste opt milioane de euro, banii ajungând prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, vorbit despre stadiul în care se află aceste proiecte.

 „S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul Restaurare consolidare Bibliotecă «Virgil Carianopol», în valoare de 2,3 milioane euro. De asemenea, s-a semnat contractul pentru proiectul Creştere eficienţă energetică prin reabilitarea Spitalului Municipal Caracal, în valoare de 2,2 milioane de euro, este în contractare; s-a semnat un proiect depus pe SUERD, în valoare de 1,3 milioane de euro - restaurarea, consolidarea, echiparea şi dotarea Muzeului de Etnografie „Hagiescu-Mirişte”, dar şi pentru Restaurare, consolidare, dotare Muzeului Romanaţiului - contractat, în valoare de 1,3 miloane de euro”, a afirmat ea.


Comentarii

Redacţia

2019-04-22 16:21:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...