Actualitate

2018-12-23, 15:04:47

Focar de pestă porcină, la Osica de Sus. Virusul a apărut chiar în gospodăria asistentei veterinare din comună

O a treia localitate din judeţ este afectată de pesta porcină. Autorităţile au confirmat virusul la doi purcei într-o gospodărie din comuna Osica de Sus.

După Rusăneşti şi Cilieni, un nou focar de pestă porcină a izbucnit în gospodăriile oltenilor. Primarul din Osica de Sus, Gheorghe Manicea, spune că focarul a apărut chiar în gospodăria asistentei veterinare din comună.

„Un purcel a fost afectat, el a fost găsit mort în gospodăria asistentei veterinare din comună. Ea mai are alţi porci în gospodărie, dar ei nu au fost afectaţi, nu prezintă semne de boală.  Au fost luat probe sâmbătă. Suntem pregătiţi, ce să facem!”, a spus primarul din Osica de Sus, Gheorghe Manicea.

Reprezentanţii DSVSA Olt au confirmat focarul de la Osica de Sus.

„Este vorba despre doi purcei, fiecare având o greutatea de 30-40 de kilograme. Porcii morţi au fost ridicaţi, iar în Laborator s-a confirmat prezenţa virsului pestei porcine africane. Ancheta epidemiologică nu a fost încă finalizată”, au precizat reprezentanţii DSVSA Olt.


Comentarii

Redacţia

2018-12-23 15:04:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...