Administraţie

2020-06-18, 20:55:14

Directorul ADI Olt-Eco, despre reluarea licitaţiei de colectare selectivă a deşeurilor: „În trei luni, finalizăm achiziţia”

Noul director al ADI Olt-Eco, Florin Barbu, a declarat că a fost finalizat caietul de sarcini pentru scoate din nou la licitaţia colectarea deşeurilor, la nivelul judeţului, în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor.

Magistraţii Tribunalului Olt au respins cererea firmei Rosal de anulare a rezilierii contractului de colectare a gunoiului menajer în cadrul Sistem integrat de management al deşeurilor (SMID). Decizia de reziliere a fost luată de CJ Olt, anul trecut, după ce societatea nu şi-a respectat niciuna dintre obligaţiile contractuale.

Rosal a contestat decizia Tribulaului.

Barbu a vorbit, în cadrul emisiunii „Imperativ” de la Olt Tv, că primul termen în recursul de la Curtea de Apel Craiova este pe 30 iunie.

„În momentul de faţă, este un proces pentru rezilierea contractului, întrucât operatorul nu şi-a îndeplinit obligaţia pe perioada de mobilizare de 90 de zile. A mai avut o prelungire de 30 de zile pentru a aduce acele utilaje şi, practic, echipamentele necesare pentru a începe colectarea gunoiului atât la sate, cât şi la oraşe, conform caietului de sarcini. S-a reziliat acest contract, operatorul a acţionat în instanţă ADI Olt-Eco. Primul termen s-a judecat la Tribunalul Olt, ADI Olt-Eco a câştigat procesul cu Rosal, iar în data de 30 iunie avem recursul la Curtea de Apel Craiova. Cred că nu mai au nicio şansă”, a declarat şeful ADI Olt-Eco.

El a adăugat că deja au fost demarate procedurile pentu reluarea licitaţiei.

„Am fost numit în data de 2 iunie, iar în două săptămâni am reuşit să finalizăm tot caietul de sarcini, iar săptămâna viitoare va merge către primării pentru aprobare în Consiliul Local, rămâne o perioadă de transparenţă de 30 de zile, după aceea scoatem la licitaţie. Putem face acest lucru, legislaţia ne permite să scoatem cu o clauză: după finalizarea procesului, se poate semna contractul sau se poate renunţa. În trei luni, finalizăm achiziţia”, a mai spus Florin Barbu.

Comentarii

Redacţia

2020-06-18 20:55:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...