Agricultură

2018-07-18, 10:32:35

Concurs inedit pentru legumicultorii olteni. Cea mai grea roşie, premiată cu 500 de euro

Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt, cu sprijinul Ministerului Agriculturii, are o nouă iniţiativă pentru stimularea legumicultorilor olteni. Cea mai grea roşie produsă în judeţul Olt va fi premiată cu 500 de euro şi o putină cu telemea de Sibiu.

La acest concurs pot participa doar fermierii din cele patru cooperative de producători înfiinţate la începutul acestui an în judeţul Olt - Pleşoiu, Ghimpeţeni, Vădăstriţa şi Urzica, şi care sunt înscrişi în Programul Tomata.

„Scopul acestei competiții este de a stimula producătorii olteni care cultivă tomate să se reorienteze mai mult către soiurile românești. Premiile vor fi înmânate personal de către Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul celei de-a doua ediții a «Zilei Recoltei» de la Slatina, ce se va desfăşura în perioada 10-14 octombrie, pe esplanada din centrul oraşului”, a precizat Florin Ciobanu, consilierul minitrului Agriculturii şi iniţiatorul acestui concurs.

Cei 500 de euro vor fi oferiţi de către Asociaţia Tinerilor Fermieri Olt, iar brânza de Asociaţia producărilor de telemea Sibiu.

Până acum, două roşii ale unor producători din Pleşoiu şi Ghimpeţeni sunt candidate la câştigarea premiului.

Comentarii

Redacţia

2018-07-18 10:32:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...