Actualitate

2019-08-19, 14:36:13

Ce lucruri esențiale ar trebui să luăm cu noi atunci când călătorim în străinătate

Este încă perioada vacanțelor și mulți români beneficiază de vremea frumoasă din majoritatea destinațiilor preferate din străinătate. Însă, în vâltoarea pregătirii călătoriilor lor, românii tind să se grăbească și uită să ia unele lucruri în bagaje care se dovedesc mai târziu a fi esențiale. Chiar dacă aceste călătorii ar trebui să presupună doar relaxarea și petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, sunt unele lucruri care nu ar trebui să lipsească din bagajul niciunui călător în străinătate. Află care sunt acestea, pentru a te bucura pe deplin de călătoriile tale si de timpul petrecut cu cei dragi.

Ce lucruri esențiale ar trebui să ai la îndemână atunci când pleci în străinătate

Asigurarea medicală pentru călătorii în străinătate


Câte persoane din jurul tău ai auzit că pleacă în străinătate cu asigurări de călătorie? O astfel de asigurare este chiar esențială, deoarece, din păcate, nu toate călătoriile, fie în interes de serviciu, fie pentru relaxare, se finalizează fără probleme. O asigurare medicală pentru călătoriile în străinătate te poate ajuta atunci când întâmpini probleme de sănătate și nu numai. Există și opțiunea cardului european, însă mulți români aleg asigurările private. Dacă vrei să știi de ce, poți afla în acest videoclip.

Medicamentele


Dacă ești printre persoanele care urmează un tratament, este necesar să te aprovizionezi cât mai bine dinainte să pleci, indiferent care ar fi destinația. Este foarte important să calculezi ce cantitate de medicamente trebuie să iei la tine în funcție de perioada în care vei fi plecat/ă. Chiar dacă ai putea considera că vei găsi aceste medicamente și în farmaciile din destinațiile alese, poți fi surprins într-un mod neplăcut și să nu ai de unde să le procuri. Așadar, cea mai bună soluție pentru tine este să îți pregătești aceste medicamente dinainte de plecare.

Actele și informațiile necesare

De câte ori nu ți s-a întâmplat să pleci spre avion, tren, autocar sau să pornești la drum cu mașina personală și să îți dai seama că ai uitat biletele, pașaportul sau alte acte ce îți sunt cu adevărat necesare? Nu te întrista! Cu siguranță nu ești singurul/singura! Există persoane care, chiar dacă fac o recapitulare a ceea ce pun în bagaj, uită acte importante fără de care nu pot călători. Așadar, primele lucruri pe care trebuie să le iei cu tine sunt actele și să te asiguri că le ai pe toate înainte de a împacheta orice altceva. În plus, îți recomandăm să îți faci și o listă (pe care să o ai la îndemână) cu detaliile de contact ale celor mai importante autorități locale, spitale etc. de care ai putea avea nevoie la destinație.

Adaptoare

Pe cât pare de neimportant, pe atât este de necesar să iei cu tine și adaptoare. Nu toate prizele corespund cu ale noastre (cele europene), mai ales dacă vei merge în Anglia, Statele Unite sau Asia. Vei avea cu siguranță nevoie să îți încarci telefonul, laptopul, aparatul de fotografiat sau alte device-uri pe care le vei lua cu tine, așadar, pentru a scăpa și de o cheltuială în plus la destinație, ia-ți adaptoarele necesare înainte să pleci în călătorie.

Pentru a avea un sejur reușit și fără surprize neplăcute, asigură-te că ai grijă mai întâi de aspectele prezentate mai sus.

Surse foto/ video: shutterstock.com, youtube.com
 

Comentarii

Redacţia

2019-08-19 14:36:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...