Administraţie

2020-10-01, 18:19:16

CCR a decis | Guvernul României BLOCHEAZĂ Centura Mediană a Slatinei

Guvernul PNL a reuşit să blocheze, pentru moment, realizarea unui proiect vital pentru dezvoltarea Slatinei, construcţia Centurii Mediene, un drum nou care ar trebui să facă legătura între cele două zone industriale ale municipiului.

Guvernul PNL a atacat la Curtea Constituţională legea votată de Senat şi Camera Deputaţilor, prin care o suprafaţă de teren ce aparţine Hergheliei Slatina era transferată primăriei, tocmai pentru realizarea acestui drum nou. Miercuri, CCR a admis contestaţia Executivului condus de Ludovic Orban.

„A admis obiecția de neconstituționalitate (după conexarea celor două sesizări cu același obiect, formulate de Președintele României și, respectiv, de Guvernul României) și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în domeniul public al Municipiului Slatina și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina”, se arată în minuta publicată pe site-ul Curţii.

Chiar înainte de alegerile locale, primarul Emil Moţ arăta că Guvernul PNL n-a avut niciun motiv real să conteste legea la CCR, totul având un substrat politic.

„Pentru cele 60 de hectare pe care ni le-au trecut nouă prin lege să te opui că n-au caii de mâncare – 30 de cai din 500 de hectare, este o aberaţie. Au atacat-o la Curtea Constituţională şi vă şi spun de ce au atacat-o. Este politic: de ce să facă un primar PSD ceva? Vin alegerile locale. Ei trebuie să-şi crească candidaţii lor, iar pe noi, pe ceilalţi, trebuie să ne oprească cu absolut toate mijloacele posibile”, afirma Emil Moţ.

Comentarii

Redacţia

2020-10-01 18:19:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...