Când educatoarea este analfabetă!

Există un nou curent acum! Toate clasele de copii au câte un grup pe WhatsApp unde comunică, fac schimb de teme. Chiar şi diriginţii sunt în aceste grupuri şi chiar profesorii. Multe teme sunt postate direct pe aceste grupuri. Profesorul face o poză de pe culegere şi indică exact ce teme au de făcut. În paralel, toţi părinţii de la clasă au şi ei un grup! 

Când vine vorba de grădiniţe şi cămine, au fost înfiinţate grupuri cu părinţii copiilor. Aceştia sunt ţinuţi la curent cu stările celor mici, sunt postate filmuleţe cu activităţile pe care le fac în cursul unei zile. Mi se pare o metodă simplă de comunicare! Ca părinte, eşti permanent conectat cu educatorul care are în grijă copilul.

Grav este atunci când educatoarea, persoana care trebuie să modeleze copilul, alături de care petrece zilnic câteva ore, face greşeli grave de scriere când postează pe un astfel de grup.

Recent, un apropiat mi-a arătat cum scrie o educatoare pe grupul părinţilor. Nu o să spun de la ce cămin este. Încercând să-i informeze pe părinţi despre copiii lăsaţi pe mâna ei, aceasta a scris: „staţi liniştiţi, micuţi sunt bine!”. Cred că şi virgula lipsea…

În zadar a sperat părintele că educatoarea va corecta eroarea, nu s-a întâmplat. S-a gândit că a scris repede şi poate i-a scăpat! Mi se pare de nepermis ca un cadru didactic, care are pe mână zeci de copii, să scrie cu greşeli gramaticale!     

Se vorbeşte acum tot mai des despre educaţia timpurie, însă dacă copilul apucă pe mâna unei astfel de educatoare, ce rost are să-l duci pe micuţ într-o formă de învăţământ la trei-patru ani.

Am mai citit acum ceva timp că o învăţătoare a corectat greşit lucrarea unui elev, deşi scrierea acestuia era corectă. Nu mi-a venit să cred!