Actualitate

2021-04-13, 13:44:46

Atenţionare meteo: Vreme rece, ploi şi vânt, până vineri dimineaţă

Adminisitraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea pentru aproape toată ţara, valabilă în intervalul 13 aprilie, ora 16:00 – 16 aprilie, ora 10:00. Se vor semnala precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.

Începând din această după-amiază,  în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ - local 15...25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30...40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marți (13 aprilie) și până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60...65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie”, transmit meteorologii. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul de vreme rea. 


Comentarii

Redacţia

2021-04-13 13:44:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...