Cultură

2019-11-07, 12:41:11

Ansamblul „Acidava” Piatra-Olt, locul I la un festival internaţional de folclor din Praga

Ansamblul Folcloric „Acidava” din Piatra-Olt a reuşit să cucerească premiul I la Festivalul-Concurs Internaţional de Muzică şi Dan Folcloric „Stelele din Praga”.

Ansamblul din Piatra-Olt a fost apreciat pentru punerea în scenă a Căluşului Oltenesc. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Europeană a Festivalurilor de Folclor, sub egida UNESCO.

„Reprezentanţa dată de artiştii din Piatra-Olt a fost una unanim apreciată de membrii juriului, deoarece dansul căluşului a fost prezentat în mod ritualic, aşa cum era jucat în curţile oamenilor din Romanaţi, în zilele de Rusalii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra-Olt, Robert Munteanu.

În cadrul festivalului de la Praga, au fost 87 de momente artistice prezentate de formaţii din Europa şi Asia, din care au fost selectate pentru finală opt reprezentaţii.

„Pentru ridicarea nivelului artistic al momentului prezentat de Ansamblul Folcloric «Acidava» au contribuit inclusiv participarea în scenă a maestrului coregraf Nichita Dragomira şi a rapsodului popular Ion Creţeanu”, a mai spus Robert Munteanu.

Comentarii

Redacţia

2019-11-07 12:41:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...