Administraţie

2020-05-26, 14:27:52

Adrian Chesnoiu, noul city-manager al Primăriei Caracal: „Primul meu gând este legat de deschiderea instituțiilor publice spre cetățean”

Fostul director general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, este noul admnistrator public al municipiului Caracal.

Chesnoiu a declarat că s-a suspendat din funcţia de şef al AFIR, făcând alegerea să se implice activ în viaţa comunităţii caracalene. El a adăugat că a acceptat această funcţie şi în urma unei discuţii pe care a avut-o cu preşedintele PSD Caracal, Marian Doldurea.

„Am decis să mă suspend activitatea de director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru a mă alătura echipei Primăriei Caracal în funcția de Administrator Public al orașului (City Manager). Decizia mea a fost determinată de analizele constructive făcute cu domnul Marian Doldurea, pe care îl respect și a cărui prezență activă în viața comunității noastre este o garanție pentru mine că în Caracal se dorește o schimbare reală și în bine. Îmi doresc să trăiesc într-o comunitate activă, în care să primeze respectul pentru semeni, buna credință și încrederea în oamenii de lângă noi”, a declarat Chesnoiu.

Noul administrator public a ţinut să precizeze că este „omul faptelor, nu al vorbelor”.

„Ca city-manager primul meu gând este legat de deschiderea instituțiilor publice spre cetățean. Administrarea treburilor orașului nu trebuie să fie exclusiv apanajul funcționarilor publici. De aceea eu promovez ideea de parteneriat cu comunitatea, în care întâlnirile periodice cu cetățenii, pentru dezbaterea și identificarea de soluții la problemele noastre, ale tuturor, să devină o realitate și nu un deziderat. Împreună cu concetățenii noștri putem să administrăm mai bine orașul, și nu oricum, ci cu  respect și în interesul lor. Sunt omul faptelor, nu al vorbelor!”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

Spitalul Caracal, siguranţa cetăţeanului, salubrizarea sau problema câinilor fără stăpâni se numără printre priorităţile noului administrator public.

„Am în minte câteva priorități: unele țin de evenimente imediate precum desfășurarea în condiții de siguranță a examenelor de finalizare a clasei a VIII-a și a XII-a dar și îmbunătățirea serviciilor oferite de Spitalul Municipal Caracal, mai ales în perioada în care funcționează ca spital suport pentru Covid 19. Altele sunt legate de: siguranța cetățeanului, creșterea calității vieții locuitorilor orașului nostru, reabilitarea spațiilor publice, salubrizarea, eficientizarea folosirii banului public, problema câinilor fără stăpâni, extinderea infrastructurii de apă, canal, reabilitarea străzilor. Proiectele pe care le gândesc doresc să le discut cu cetățenii, prin reprezentanții lor, astfel încât ele să răspundă nevoilor reale ale caracalenilor”, a mai declarat Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu militează pentru un act administrativ în partneriat cu cetăţeanul.

„În toată activitatea mea am impus, chiar cu riscul să deranjez, trasparența decizională și transparența folosirii banilor publici. Voi susține și în relația cu cetățeanul aceste principii: orice locuitor al Caracalului trebuie să știe ce gândește să facă administrația orașului pentru creșterea calității vieții sale și cum folosește banul public.Vreau, ca orice cetățean al orașului nostru, să mă plimb pe străzi fără praf și gunoaie aruncate la întâmplare, să locuiesc într-o urbe cu apă potabilă și canalizare în sisteme integrate, vreau un ambient prietenos, în care să valorificăm potențialul cultural și istoric al zonei”, a conchis noul city-manager al Caracalului.

Comentarii

Redacţia

2020-05-26 14:27:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...