Învăţământ

2021-09-14, 17:57:08

A fost stabilit calendarul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct la şcolile din Olt

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt a stabilit, marţi, calendarul pentru organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județ.

Concursul presupune două probe, proba scrisă şi interviul. Calendarul se întinde până la sfârşitul anului iar noii directori îşi vor prelua mandatul de patru ani din 10 ianuarie 2022.

După anunţul concursului, în perioada 15-26 septembrie se depun dosarele de înscriere la proba scrisă. Depunerea se face online, în platforma informatică dedicată. Perioada 27-29 septembrie este rezervată evaluării acestor dosare. Pe 30 septembrie va fi afişată lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor. Pe 1 octombrie, se depun solicitările de analiză a cauzelor şi remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informativă. 4-6 octombrie - remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere.

Pe 7 octombrie se afişează lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor, iar pe 8 octombrie vor fi stabilite centrele speciale de desfăşurare a probei scrise. Pe 13 octombrie, candidaţii sunt repartizaţi pe centre.

Proba scrisă se va desfăşura pe 15 octombrie şi tot atunci vor fi afişate rezultatele. În perioada 15-17 octombrie pot fi depuse contestaţiile, iar între 18 şi 20 octombrie acestea vor fi soluţionate.

Pe 20 octombrie, vor fi afişate rezultatele finale.

Calendarul prevede în continuare, în perioada 21-27 octombrie, înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare.

Între 28 şi 29 octombrie, se transmit solicitările de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităţlor locale şi companiilor/universităţillor.

Proba de interviu se desfăşoară în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie, după constituirea comisiilor pentru această probă (1-10 octombrie) şi publicarea graficului de desfăşurare a interviului (12 octombrie).

Între 16 noiembrie şi 10 decembrie pot fi depuse şi soluţionate contestaţiile la proba de interviu.

Pe 13 decembrie este programată exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ.

Pe 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale, iar între 20 şi 22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, cu aplicare de la 10 ianuarie 2022.

Toate detaliile privind calendarul, metodologia, funcţiile scoase la concurs şi condiţiile pentru înscriere pot fi consultate pe site-ul ISJ Olt.

Comentarii

Redacţia

2021-09-14 17:57:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...