Comunitate

2019-08-14, 15:23:42

11 noi focare de pestă porcină, la Orlea. Toţi porcii din comuna sunt omorâţi

Autorităţile au decis ca toţi porcii din comuna Orlea să fie ucişi în scop preventiv, după ce 11 noi focare de pestă porcină au fost confirmate. Astfel, este cea de a patra comună din judeţ unde sute de suine sunt omorâte, după Cilieni, Slăveni-Gostavăţu şi Stoneşti.

Probele prelevate de la porci din 11 gospodării de pe raza localităţii Orlea au fost confirmate cu pestă porcină africană. În afara celor 11 focare, zilele acestea au mai fost confirmate focare la Gura Padinii şi Grojdibodu.

„Avem 11 exploataţii nonprofesionale din Orlea afectate de pesta porcină. Mai avem focare la Gura Padini şi la Grojdibodu. În total, sunt 13 noi focare de pestă. Înainte, la Orlea mai avem alte trei focare confirmate. Astfel, pentru această localitate, prefectul a emis ordinul 180 din 14 august prin care se aprobă planul de măsuri, toţi porcii din Orlea fiind ucişi în scop preventiv. Acţiunea de ucidere a demarat astăzi, 14 august. Mai sunt alte şase suspiciuni, din care cinci la Orlea şi una la Gura Padinii, pentru care aşteptăm confirmarea de la Bucureşti”, a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa.

Un focar de pestă porcină a fost confirmat şi pe Fondul de Vânătoare 53 Orlea.


În afara focarelor descoperite săptămâna aceasta, la nivelul judeţului pesta porcină evoluează în 13 localităţi, unde sunt confirmate 50 de focare, după cum urmeză: Cilieni (şapte focare), extravilanul localităţii Ianca (trei focare), Ianca (un focar), Dăneasa (un focar), Sprâncenata (opt focare), Slăveni - Gostavăţu (zece focare), Stoeneşti (nouă focare), Drăgăneşti-Olt (două focare), Văleni (două focare), Orlea (trei focare), Studina (un focar), Gura Padinii (un focar), Ipoteşti (un focar), Coloneşti (un focar). 

Numărul porcilor ucişi preventiv creşte de la o zi la alta. Peste 1.550 de suine au fost omorâte în încercarea autorităţilor de a stopa îmbolnăvirile.


Comentarii

Redacţia

2019-08-14 15:23:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...