FOTO. GPP „Ion Creangă” Slatina s-a alăturat, pentru al doilea an, proiectului „Săptămâna Europeană a Sportului”

Zilnic, în perioada 23-30 septembrie, preşcolarii de la GPP „Ion Creangă” Slatina desfăşoară o serie de activităţi distractive şi educative, în cadrul proiectului Săptămâna Europeană a Sportului. Exerciții fizice, trasee aplicative, ştafete, jocuri de mişcare, dar şi dans, sunt doar câteva dintre activităţile care se desfăşoară în această perioadă în curtea grădiniţei slătinene.

Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă" Slatina se alătură pentru al doilea an proiectului Săptămâna Europeană a Sportului, desfăşurat în perioada 23-30 septembrie 2022.

Săptămâna aceasta vor fi desfăşurate zilnic activități în curtea grădiniței care presupun exerciții fizice, trasee aplicative, ştafete, jocuri de mişcare, chiar şi dans. Toate activitățile vor sta sub sloganul "Going Green in Sport", promovând sportul şi ecologia.

Sportul satisface cea mai mare nevoie a copilului, aceea de mișcare. Mișcarea în aer liber fortifică organismul și dacă este făcută alături de prieteni, dăruiește bucurie.

Acest proiect se doreşte a fi o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educaţiei fizice şi sportului la nivel european, cu toate schimbările ei post-pandemice.

Vineri, 30 septembrie 2022, vom finaliza cu Ziua Europeană a Sportului Şcolar, parte a conceputului #BeActive al Uniunii Europene”, transmit reprezentanţii Grădiniţei cu Program Prelungit „Ion Creangă”, din Slatina.

Săptămâna Europeana a Sportului este o iniţiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul si activitatea fizica în întreaga Europa sub motto-ul #BeActive, Ministerul Sportului având calitatea de Organism Naţional de Coordonare a Saptamanii Europene a Sportului 2022-2023. Evenimentul este derulat în parteneriat cu numeroase entitati publice si private, precum şi cu federaţiile naţionale sportive, având ca obiectiv estimat un numar de minimum 100.000 participanti direcţi si indirecţi, la nivel naţional.