Fostul şef al PDL Drăgăneşti-Olt a scris cu vopsea pe gardul casei lui Băsescu: „Petrov, achită-ţi datoriile!". Căpăţână spune că a intermediat o şpagă de 300.000 euro

Fostul preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt, Marian Căpăţână, a fost prezent, vineri dimineaţă, în faţa casei unde încă locuieşte fostul preşedinte Traian Băsescu, şi i-a scris cu spray cu vopsea pe gardul imobilului: „achită-ţi datoriile”. El şi-a trecut şi numărul de telefon.


Căpăţână a declarat că el este cel care a intermediat şpaga de 600.000 de euro dintre familia lui Bercea Mondial către fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, şi mai mult, că 300.000 de euro din aceşti bani i-a dus personal la Cotroceni.

„Mi-a dat mie 600.000 de euro, eu i-am dus la Mircea Băsescu, Mircea Băsescu a plecat cu mine la Cotroceni. I-am dus lui Traian Băsescu 300.000 de euro. 200.000 de euro i-a depus Mircea Băsescu la BCR în Constanța, și acolo, ca să îmi facă mie un gest Mircea Băsescu, mi-a dat 100.000 de euro.”, a povestit Căpățână.

Pentru complicitatea din dosarul lui Mircea Băsescu, Marian Căpăţână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, din care spune că a făcut doi.

Întrebat de ce a vandalizat gardul casei din strada Nikolai Gogol, Căpăţână a răspuns că a făcut grafitti.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa l-au condamnat, în 2016, pe Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României Traian Băsescu, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care acesta a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Judecătorii au menţinut, în acelaşi dosar, decizia Tribunalului Constanţa în cazul lui Marian Căpăţână, fost preşedinte al PDL Drăgăneşti-Olt, şi l-au condamnat pe acesta la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpăţână, dar şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu.

Magistraţii Tribunalului Constanţa i-au condamnat, în primă instanţă, pe 8 ianuarie 2016, pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar pe Marian Căpăţână la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă. Cei doi au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu din 19 iulie 2014, până în 24 iunie 2015.

Magistraţii au mai dispus în cazul celor doi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Pe de altă parte, instanţa a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro, pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni pentru obţinerea unei decizii favorabile într-un dosar al lui Bercea Mondial.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel - n.red.), prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel - n.red.), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

sursă foto: captură Antena 3