Emil Moţ, detalii de ultimă oră despre Sala polivalentă şi noul stadion din Slatina

Primarul Slatinei Emil Moţ a venit cu ultimele noutăţi referitoare la Sala polivalentă şi stadionul din Slatina, investiţii care sunt derulate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).


În ceea ce priveşte Sala polivalentă, Emil Moţ a declarat că CNI reface proiectul tehnic. 

„La Sala polivalentă se face un nou proiect tehnic, începând de la starea actuală a investiţiei. Apoi, trebuie licitată execuţia. Amplasamentul nu este al nostru, Primăria Slatina nu are absolut nicio treabă acolo şi nici nu putem să intervenim. Amplasamentul a fost predat la CNI de foarte mult timp, peste 10 ani”, a declarat primarul.

Obiectivul „Sală de Sport Mulțifuncțională cu 3.000 de locuri – structură preluată”, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA., a fost proiectat în anul 2010, pentru o capacitate de trei mii de locuri. În anul 2011, autoritatea locală a atribuit contractul de lucrări, în vederea realizării Sălii, sub titulatura de „Sală Polivalentă”, iar la sfârșitul lui 2011, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri. În acel moment erau executate numai lucrări aferente infrastructurii (rezistență și instalație). Autoritatea locală a solicitat CNI introducerea în programul „săli de sport”, conform legislației în vigoare.

Ulterior, în 2014, Consiliul Local Slatina a aprobat predarea construcției și a terenului aferent către CNI, pe durata realizării investiției. Construcția are o desfășurare, într-un corp principal, cu o arie de 11.489,62 mp.

Compania Națională de Investiții a recepționat și administrat o bună perioadă de timp șantierul proiectului, prin susținerea finanțării de la bugetul de stat.

Antreprenorul desemnat de către CNI a intrat în faliment, iar investiţia a fost din nou blocată.

„Nu demolez stadionul până nu avem contract semnat”

Veşti sunt mai bune în ceea ce priveşte construirea unui nou stadion la Slatina. Emil Moţ spune că investiţia este la faza de ultime detalii. Valoarea totală a investiţiei de la Stadionul „1 Mai” se ridică la 218.041.317,23 lei. Compania Naţională de Investiţii (CNI) asigură 206.660.461,31 lei, în timp ce cofinanţarea Primăriei Slatina se ridică la 11.381.056,51 lei, potrivit unui studiu aprobat de Consiliul Local Slatina. Noua arenă va avea peste 10.000 de locuri.

„Stadionul 1 Mai este la stadiul de obţinerea de avize în vederea elaborării studiului de fezabilitate. Ţinem legătura cu cei de la CNI şi, în 36 de luni ar trebui să fie gata. Va fi un stadion de 10.000 de locuri şi trebuie să facem lucrurile ca la carte. 

Am fost şi la domnul premier şi am spus că eu nu demolez stadionul din Slatina - noi, primăria trebuie să-l demolăm - până licitaţia nu este făcută şi este semnat contractul cu firma care îl va construi. Până atunci, orice aţi face, eu nu demolez stadionul. Avem o echipă de fotbal”, a declarat primarul.