Elevii din judeţul Olt invitaţi să se înscrie la GOAL Camp, program derulat de American Councils şi Ambasada SUA în România

American Councils for International Education Romania a anunțat lansarea competiției pentru cea de-a treia ediție a programului GOAL Camp (Grow Outstanding Action Leaders Camp). Împreună cu Ambasada Statelor Unite în România, organizația invită elevii din mediul rural, cu vârsta cuprinsă între 13 și 16 ani, din județele Argeș, Dolj, Olt și Vâlcea să se înscrie la GOAL Camp, ce va avea loc în apropiere de București în perioada 10-16 iulie 2023.

Scopul programului este de a oferi elevilor pasionați de implicare civică, care provin din mediul rural, oportunitatea de a învăța despre funcționarea statului român, rolul cetățeanului într-o societate democratică și cum să se implice activ pentru a aduce schimbări pozitive în comunitățile lor. 

Participarea la GOAL Camp este gratuită, iar cei 15 participanți selectați vor beneficia de cazare, materiale și sesiuni educative cu traineri și invitați de prestigiu. Această ediție a programului va include și o componentă online, desfășurată înainte de tabără, cu formatori din România și SUA.

„GOAL Camp se adresează elevilor domiciliați în mediul rural, care sunt vizionari, creativi și implicați, și urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active. Participanții vor fi implicați în activități diverse, precum team building, dezbateri, workshopuri și sesiuni de informare, precum și vizite în instituții publice relevante pentru tematica programului. La finalul taberei, participanții vor primi îndrumare pentru implementarea unor proiecte locale în comunitățile sau școlile lor de proveniență.

Competiția este deschisă elevilor din mediul rural, care îndeplinesc mai multe condiții: sunt elevi la orice școală din județele Argeș, Dolj, Olt sau Vâlcea, au între 13 și 16 ani, cunoștințe medii de limba engleză, sunt creativi, implicați civic, cu rezultate bune atât în școală, cât și în activități extrașcolare, manifestă interes față de tematica programului și sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local în perioada iulie-august 2023”, transmit organizatorii.

Cei interesați pot completa formularul de înscriere disponibil online până la data de 5 iunie 2023, atât în format fizic, cât și electronic: https://formsFormularulde.officeaplicare.com/r/Yyc6dBjvFs

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul www.romania.americancouncils.org.