Elevi folosiţi de PNL în campania electorală de la Slatina

Mai mulţi elevi de la Colegiul „Radu Greceanu” din Slatina au fost recrutaţi de o profesoară simpatizantă PNL şi folosiţi în clipuri video pentru susţinerea candidatului Mario De Mezzo. Dascălul recunoaşte doar că i-a dus pe copii la acţiuni electorale pe care liberalul le-a desfăşurat atunci când era prefect. Gazeta Nouă a intrat, însă în posesia unor capturi de ecran cu conversaţii de pe WhatsApp care o contrazic pe profesoara Felicia Alexandru.


Adepţii lui Mario De Mezzo pregătesc o campanie cu clipuri video scurte în care cetăţenii să spună de ce votează la scrutinul din iunie. Profesoara Felicia Alexandru de la Colegiul „Radu Greceanu” a implicat elevi în această acţiune politică, potrivit informaţiilor Gazeta Nouă, iar mai mulţi adolescenţi au trimis deja clipurile către staff-ul de campanie al PNL.

„(…)Asta înseamnă că avem nevoie de cat mai multe persoane dintre dvs care vor sa se implice pentru un scurt clip video de 15-20 secunde maxim, in care fiecare să spună de ce trebuie sa ieșim la vot.

Noi avem și texte făcute, dar de asemenea, fiecare poate să vină cu textul propriu și îl prelucrăm împreună.

Dorim sa filmam in zone cat mai vizibile și mai aglomerate ale orașului. Considerăm că ar da mult mai bine așa decât să filmam în sediu, impactul ar fi mai mare (...)”, se transmitea pe unul dintre grupurile de WhatsApp ale PNL.

Recunoaşte că a dus copii la acţiunile electorale

Contactată telefonic, Felicia Alexandru a negat faptul că a recrutat elevi pentru a fi folosiţi în clipurile electorale ale candidatului PNL. În schimb, ea a recunoscut că a adus copii la acţiunile electorale ale lui Mario De Mezzo, atunci când acesta era prefect.

„Nu este adevărat așa ceva. A fost o singură acţiune, când era dumnealui prefect, am primit un telefon de la inspectorat, la Ziua Porţilor Deschise ale Prefecturii, dacă pot participa cu niște elevi, după ore. Asta a fost singura acţiune care, într-adevăr, de Ziua Prefecturii, de Ziua Porţilor Deschise am participat cu niște elevi. Atât! Şi am fost discutată în Consiliul Profesoral, am spus că n-am ştiut despre ce este vorba, mi s-a dat telefon de la inspectorat, inspectoratul este forul nostru superior şi de asta m-am dus. Asta este singura acţiune”, a declarat Felicia Alexandru.

Mesaj pe WhatsApp: Dragilor, am nevoie de voi!

Gazeta Nouă a intrat în posesia unor capturi de ecran cu conversaţii de pe un grup de WhatsApp, din data de 21 aprilie, în care se vede cu Felicia Alexandru le gere copiilor datele personale pentru a susţine candidatura lui Mario De Mezzo la Primărie. 

„Dragilor, am nevoie de voi pentru strângerea de semnături în vederea candidaturii lui Mario De Mezzo la Primăria Slatina. Îmi trebuie: nume şi toate prenumele, data naşterii, adresa (doar strada şi nr.), seria şi nr. de buletin. Vă mulţumesc”, scria ea.


  • Foto Elevi folosiţi de PNL în campania electorală de la Slatina


Întrebată cu privire la această situaţie, profesoara a negat informaţia: „Nu este adevărat! Eu n-am transmis niciun apel, pe niciu grup, pentru strângere de semnături. Nu! Strângerile de semnături pe care le-am făcut, le-am făcut mergând din bloc în bloc, din scară în scară. Atât! Eu nu am făcut apel pe niciun grup”.

În schimb, Felicia Alexandru nu îşi ascunde admiraţia pentru Mario De Mezzo pe Facebook. Ea distribuie pe pagina personală toate mesajele candidatului PNL, despre care spune că „eu n-am cunoscut, până acum, un om cu așa lipici la copii!”.


  • Foto Elevi folosiţi de PNL în campania electorală de la Slatina


Profesoara se află şi pe lista de consilieri locali propusă de PNL Slatina.

 Mario De Mezzo face politică în şcoli şi foloseşte copiii în campanie

Atunci când era prefect, Mario De Mezzo a fost acuzat în repetate rânduri că face politică în şcoli. În luna martie, la Ziua Naţională a Meseriilor, eveniment găzduit la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” din Slatina, candidatul PNL a venit neinvitat, dar îmbrăcat în celebra vestă galbenă de campanie.

În luna februarie, preşedintele PNL Slatina a mers la Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu” pentru a le citi o poveste copiilor de la clasa pregătitoare, de Ziua Naţională a Lecturii. Culmea tupeului, s-a afişat îmbrăcat cu o vestă galbenă, aceeaşi pe care o poartă în campanie şi al conferinţele de la partid. Mai mult, a făcut şi o galerie foto şi a postat-o pe pagina de Facebook a Prefecturii.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, sub pretextul desfăşurării în şcolile din Slatina a unei campanii de promovare a prevederilor Legii „Anastasia”, prefectul a împărţit cărţi de vizită cu numele şi numărul său de telefon.

Surse care au participat la eveniment relatează că acesta şi-a scris numărul de telefon pe tablă şi le-ar fi cerut elevilor şi să-l memoreze în telefoanele personale.

Totodată, De Mezzo a folosit copiii şi în campania electorală, în mai multe postări pe pagina sa de Facebook, dar şi pe unul dintre afişele sale.