Echipele Loctrans vor merge în şcolile din Slatina pentru a le facilita elevilor obţinerea abonamentelor gratuite pentru transportul în comun

Odată cu începerea noului an şcolar, elevii slătineni îşi vor putea reînnoi abonamentele pentru transportul în comun. Pentru a veni în sprijinul acestora, Loctrans va trimite echipe în şcoli, care să elibereze abonamentele. 


Tot de luni, 11 septembrie, societatea de transport public în comun redeschide cursa specială pentru elevi. Traseul a rămas același: plecarea din Piața Gării, iar autobuzul va merge aproape prin tot orașul, până la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, unde din această toamnă a fost infiinaţată o staţie. 

„Am luat decizia de a merge noi în şcoli pentru a elibera abonamentele, astfel nu-i mai punem pe elevi pe drumuri. De luni, odată cu începerea noului an şcolar, echipele Loctrans vor porni cu şcolile cele mai mari, urmând să ajungem în tot oraşul. Tot de luni se reia cursa specială pentru elevi, cu autobuze electrice, ca de altfel toată flota în acest moment”, a precizat directorul Loctrans, Emil Popa. 

De transport gratuit cu autobuzele Loctrans beficiază mau mulote categorii, nu doar elevii. Este vorba despre pensionari, veterani de război sau persoane cu dizabilităţi. Aceştia trebuie să meargă în cele două puncte ale societăţii de transport public, fostul Liceu de Construcţii de pe strada Drăgăneşti, nr. 25 B, sau de la casieria situată pe bulevardul A.I. Cuza, cu o cipie de pe cartea de identitate şi, după caz, cupon de pensie, copie de pe certificatul de încadrare în grad de handicap.

Şi elevii se pot prezenta în cele două puncte, cu o copie de pe buletin, dacă au peste 14 ani, sau cu o copie a buletinului unuia dintre părinţi şi cu carnetul de elev vizat. 

În primele şase luni ale acestui an, compania de transport în comun din Slatina a eliberat lunar 2.500 de abonamente pentru pensionari şi 1.500 pentru elevi.