DSP Olt a demarat o anchetă la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”. Este suspiciune de focar de toxiinfecţie alimentară

Direcţia de Sănătate Publică a demarat, în această dimineaţă, o anchetă la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, după ce în jur de 21 de copii, care frecventează after-ul unităţii şcolare, s-au prezentat marţi după-amiază în UPU Slatina cu vărsături, dureri de burtă şi diaree. Suspiciunea este de focar de toxiinfecţie alimentară.

21 de elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” s-au prezentat marţi după-amiază la spital cu vărsături, dureri de burtă şi diaree, iar 14 dintre ei au necesitat internarea. Direcţia de Sănătate Publică Olt a demarat o anchetă, dat fiind faptul că unitatea dispune de cantină.

S-au recoltat probe de la toţi pacienţii care s-au prezentat la spital. De asemenea, s-a deplasat o echipă a DSP la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare, pentru verificarea stării de sănătate a personalului de la nivelul cantinei, a celor care au pregătit meniul”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Potrivit acesteia,formele de boală nu au fost grave, iar copiii au răspuns bine la tratament. Recomandarea DSP-ului este ca cei care au servit meniul şi prezintă simptomatologie specifică să se prezinte în unităţile sanitare cu paturi, pentru investigare cu laboratorul.